• onze waardering

De avonturen van Eland en meneer Aap - Paul Smith RECENSIE

Recensie: De avonturen van Eland en meneer Aap - Paul Smith

Meneer Aap is een modeontwerper, hij maakt unieke stukken voor unieke dieren in zijn persoonlijk atelier. Op een dag komt hij op het vliegtuig Eland tegen. Eland is verdrietig om dat hij zijn broer Ed is kwijtgespeeld tijdens hun reis.

In hun gesprek inspireert Eland meneer Aap om nog meer bijzondere kledingstukken te ontwerpen. Samen met meneer Aap reist hij de wereld rond en duikt hij in de wereld van mode terwijl meneer Aap hem helpt in de zoektocht naar zijn broer Ed.

Naast zijn talent voor mode ontwerpen blijkt beroemd ontwerper Paul Smith ook een talent te hebben voor het schrijven van kinderboeken. De avonturen van Eland en meneer Aap is zijn eerste kinderboek, hiervoor werkte hij samen met illustrator Sam Usher.

Paul Smith gebruikt in zijn kleding en accessoires veel kleuren en ook voor zijn kinderboek koos hij voor een kleurrijk ontwerp. De kleuren spatten van de cover af en het boek spreekt hierdoor aan om gelezen te worden. Ook binnenin het boek gaan de kleuren verder. Illustrator Sam Usher zorgde voor prachtige illustraties boordevol details die het verhaal echt tot leven brengen.

Het verhaal zelf werd door Paul Smith geschreven. Het verhaal is geïnspireerd op zijn eigen carrière en gaat over meneer Aap en eland die samen de wereld rondreizen en zo inspiratie opdoen om bijzondere kleding of accessoires te ontwerpen. Elke plek geeft hun nieuwe inspiratie en samen halen ze het beste in elkaar naar boven.

Hoewel het boek redelijk droevig begint omdat Eland zijn broer Ed verliest, is de rest van het verhaal vooral erg grappig. In de avonturen van Eland en meneer Aap worden de zotste kledingstukken bedacht die je je maar kan inbeelden. Voor elk dier verzinnen ze iets wat typisch bij het uiterlijk of de bijzondere eigenschappen van het dier past.

Tussen alle grappige gebeurtenissen door staat ook vriendschap centraal. Eland en meneer Aap vormen een goed team en werken samen om Ed te vinden en hem weer te herenigen met zijn broer Eland. En tegelijk helpt Eland meneer Aap met het bedenken van originele ontwerpen.

Hoewel dit pas het eerste verhaal van Paul Smith is, is het meteen duidelijk dat het schrijven van kinderboeken hem goed af gaat. Zijn verhaal is origineel en grappig en erg aansprekend voor oudere kleuters. Tezamen met de illustraties van Sam Usher maakte hij van De avonturen van Eland en meneer Aap een prachtig boek. Ik hoop nog meer avonturen van Eland en meneer Aap te zien voorbijkomen in de toekomst. 

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Zowel de illustraties als de tekst zijn geweldig. Tijdens het lezen heb ik genoten van elke letter en met plezier alle mooie prenten bestudeerd. Het verhaal is origineel en de personages zijn zó leuk. Wat mij betreft is dit een combinatie van vele goede elementen die samen een prachtig kinderboek op de wereld hebben gebracht.

Recensie: De avonturen van Eland en meneer Aap - Paul Smith

De avonturen van Eland & meneer Aap

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sneakers voor cheeta's, sjaals voor giraffen en geparfumeerde boeken voor stinkdieren – Eland en meneer Aap kunnen alles voor iedereen ontwerpen. Maar kunnen ze Ed, Elands broer, ook vinden? Hij stapte in Alaska in het verkeerde vliegtuig en is daarna spoorloos verdwenen…
    Een grappig verhaal waarin je de hele wereld over reist en ontdekt dat je op de meest onverwachte plekken inspiratie kunt vinden.
    Paul Smith is één van de belangrijkste ontwerpers van Groot-Brittannië. Hij staat bekend om zijn creativiteit, waarbij hij traditie en moderniteit combineert. Dit is zijn eerste kinderboek.
    Sam Usher is een beroemde prentenboekenillustrator die werd genomineerd voor verschillende prestigieuze prijzen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen