• onze waardering

Kwetsbaar verliefd - Lianne Reijntjes RECENSIE

Recensie: Kwetsbaar verliefd - Lianne Reijntjes

Gia vertrekt voor een lange warme zomer naar haar vader in het Spaanse Barcelona, waar hij een zomerhuis heeft gebouwd. Met wilde verwachtingen over Spaanse charmeurs en een koffer gevuld gaat ze het avontuur tegemoet. Op haar eerste dagen botst ze letterlijk tegen de Oer-Hollandse Alex aan. Het klikt direct en deze knappe, blonde student laat haar kennismaken met Barcelona. Hoewel Gia erg haar best doet zich te verzetten tegen de ontluikende liefde voor deze jongere Alex kan ze haar gevoel niet ontkennen. Een zomer vol liefde, lust en sightseeing staat haar te wachten. 

Kwetsbaar verliefd begint met de aankomst van Gia in Barcelona. Omdat het boek vanuit het perspectief van Gia is geschreven leert de lezer haar direct goed kennen. De kennismaking met hoofdpersonage Gia is, zeker in de eerste hoofdstukken, niet direct positief. Gia lijkt een oppervlakkige 28-jarige die voor lang-leven-de-lol naar Barcelona vertrekt en in eerste instantie weigert rekening te houden met haar omgeving. Haar karakter kan dan ook in het begin irritatie oproepen. De vrolijke zomerse setting nodigt echter uit om door te lezen. 

Naarmate het verhaal vordert en de lezer Gia beter leert kennen wordt dit beeld verzacht door empathie en medeleven. Ook gaat Gia steeds gematigder om met de mensen om haar heen, wat ervoor zorgt dat het lezen van het boek leuker wordt. Al snel wordt Gia een soort vriendin die de leukste avonturen beleefd in bruisend Barcelona. 

Lianne Reijntjes schrijft het boek vlot en vrolijk. De zomerse setting van Kwetsbaar verliefd maakt dat de lezers zich aan de Spaanse kust wanen. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het boek zich uitstekend leent om af en toe te pakken. Nadeel is dat het verhaal zo opfleurt dat het boek lastig weg te leggen is. Zeker in tijden van lockdown voelt dit boek als een vrolijke opsteker die echte Chicklit-fans zeker weet op te fleuren.   

Kwetsbaar verliefd is een fijne eerste kennismaking met auteur Lianne Reijntjes. De schrijfster weet het zonnige Barcelona de woonkamer in te sleuren met deze feelgood. Hoewel het begin wat oppervlakkig oogt verandert dit al snel als de lezer Gia beter leert kennen. Het boek brengt zomerse sferen met zich mee en in de donkere wintermaanden absoluut de zomergevoelens aan te wakkeren. Een lekker luchtig boek om bij weg te zwijmelen.  

Recensie: Kwetsbaar verliefd - Lianne Reijntjes

Kwetsbaar verliefd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Verliefd worden stond niet op de planning. Al helemaal niet op een veel jongere student...

  De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

  Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

 • Een zee van tijd - Eva Nagelkerke

 • Recensie: Jurassic World: Dominion

 • Maxton Hall College - Mona Kasten

 • Kruiden kweken koken - Kruiden Claus en Michiel van Colenberghe

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen