• onze waardering

De anticonceptiebijbel - LotteLust en Laura Hiddinga RECENSIE

Recensie: De anticonceptiebijbel - LotteLust en Laura Hiddinga

Anticonceptie is er niet alleen om (voorlopig) geen mini-me te krijgen, het helpt onder andere ook bij het onder controle krijgen van je menstruatie en om jezelf te beschermen tegen soa's. Tegenwoordig zijn er super veel anticonceptiemethoden, maar iedere vorm kent haken en ogen. In De anticonceptiebijbel geven LotteLust en Laura Hiddinga je een overzicht van alle verschillende vormen van anticonceptie en wat ze inhouden, zodat jij de anticonceptie uit kan kiezen die het beste bij jou past.

Als je bij de huisarts binnenstapt zal je waarschijnlijk de meest voor de hand liggende anticonceptie voorgeschreven krijgen: de anticonceptiepil. In het consult van zo'n twintig minuten kan je huisarts niet alle vormen van anticonceptie met je doornemen. Het is daarom heel belangrijk dat je zelf ook je eigen research doet. Er zijn super veel vormen van anticonceptie en ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig geeft De anticonceptiebijbel van LotteLust en Laura Hiddinga een goed overzicht van alle soorten anticonceptie die er bestaan.

Elk voorbehoedsmiddel dat toe nu toe op de markt is, is door de schrijfsters opgenomen in De anticonceptiebijbel. Het is een overzichtelijk boek dat enorm is aan te raden voor iedereen die op zoek is naar een passend anticonceptiemiddel. De reden hiervoor is dat ieder anticonceptiemiddel uitvoerig wordt besproken in het boek en je als lezer op deze manier een goed inzicht krijgt of de vorm van anticonceptie past bij jou als persoon.

In het boek wordt namelijk niet alleen praktische informatie gegeven, maar wordt er ook echt de diepte in gegaan. Zo lees je niet alleen over de betrouwbaarheid, eventuele bijwerkingen en het effect op je hormoonhuishouding, maar lees je ook hoe andere mensen de specifieke vorm van anticonceptie hebben ervaren. Daarnaast geeft de huisseksuoloog van LotteLust je ook inzicht wat de invloed van anticonceptie kan zijn op je seksleven. Verder wordt in het boek ook besproken hoe je de vorm van anticonceptie het beste kan gebruiken en ook wat voor invloed het kan hebben op je mentale gezondheid.

Doordat alle aspecten meegenomen zijn in de uitleg van de schrijfsters, krijg je als lezers een zo compleet mogelijk beeld en wordt het makkelijker om een goede keuze te maken. De prachtige illustraties van Jessie Hoefnagel en de geordende tabellen ondersteunen het verhaal en dragen bij aan het inzichtelijk en begrijpelijk maken van alle informatie die gegeven wordt.

De anticonceptiebijbel is een overzichtelijk boek dat erg toegankelijk is geschreven. De schrijfsters leggen alles goed uit en weten dit ook goed te onderbouwen. Het fijne is dat iedere vorm van anticonceptie vrij wordt besproken en dat de mening en/of voorkeur van LotteLust en Laura Hiddinga hierin niet naar voren komt. Op deze manier krijg je als lezer het gevoel dat je goed geïnformeerd wordt en je zelf de keuze kan maken voor de anticonceptie die het beste bij jou past op basis van je levensstijl en voorkeuren.

Dit handige en overichtelijke boek is een aanrader voor iedereen die op het punt staat een keuze te maken op het gebied van anticonceptie of zich hierin verder wil verdiepen. 

Recensie: De anticonceptiebijbel - LotteLust en Laura Hiddinga

De anticonceptiebijbel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bij het woord anticonceptie denk je meteen aan de pil, want iedereen kent die (en gebruikt 'm, zo lijkt het). Iedereen die wel eens naar de alternatieven heeft gegoogeld weet echter ook dat dit een wirwar van informatie oplevert. LotteLust.nl en Laura Hiddinga besloten een helder en duidelijk boek te schrijven over alles wat je wilt weten van elke vorm van anticonceptie. Door de praktische informatie (o.a. de werking, effect op je hormoonhuishouding, kosten) te combineren met ervaringen van andere vrouwen. Ook deelt LotteLusts huisseksuologe Marjolein Abma de invloed op het seksleven per methode. De anticonceptiebijbel is een complete en toegankelijk geschreven informatiegids - in een stijlvol jasje. 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 17 romantische series die je wil zien

 • Winnaars BAFTA Awards 2021

 • 8 redenen waarom je je niet schuldig hoeft te voelen over je gigantische TBR lijst

 • De leukste Perkamentus memes

 • De beste sterke vrouwelijke hoofdrollen in een fantasyboek

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen