• onze waardering

De prins en de naaister - Jen Wang RECENSIE

Recensie: De prins en de naaister - Jen Wang

De zestienjarig prins Sebastiaan is de kroonprins, en daarom is het heel belangrijk dat hij een vrouw vindt om erfgenamen voort te brengen. Zijn moeder en vader stellen hem aan allerlei mooie prinsessen voor, maar Sebastiaan heeft maar weinig interesse... Hij heeft wel interesse in mode en houdt ervan om jurken te dragen. Dat kan hij alleen 's avonds, met een alter ego. Als Lady Crystallia waagt hij zich in het nachtleven met de meest prachtige jurken, gemaakt door zijn naaister Frances. Frances heeft als droom om topontwerpster te worden, maar ze moet haar identiteit geheimhouden omdat de prins anders ontdekt kan worden.... Hoe lang kunnen ze hun geheim bewaren?  

De prins en de naaister is een graphic novel, dat betekent dat het een boek is in stripvorm. Jen Wang heeft het verhaal helemaal zelf bedacht en zelf getekend! De tekeningen zijn in cartoon-stijl, volledig in kleur, en prachtig om naar te kijken. De tekeningen brengen het verhaal helemaal tot leven!  

Het verhaal dat Jen Wang geschreven heeft, lijkt aanvankelijk wel op een sprookje. Het gaat over een prins die bals geeft en op zoek is naar een prinses. Ook komen er vele schitterende jurken in voor en lijkt het verhaal zich af te spelen 17e of de 18e eeuw als je op die jurken afgaat. Het is een hele sprookjesachtige sfeer, maar er zijn ook enkele elementen die voor originaliteit zorgen. Zo is de prins niet stoer en mannelijk (zoals in de meeste sprookjes), maar wil hij jurken dragen en huurt hij hiervoor een naaister in. Ik vond het geweldig om dit in een boek te zien, omdat genderstereotypering echt niet meer van deze tijd is. Doorheen het hele boek blijft genderstereotypering en identiteit een belangrijk onderwerp, wat zeer boeiend was om te lezen!  

Wat wel gelijkend is op een sprookje, is het einde van De prins en de naaister. Het verhaal heeft een mooi einde, maar niet op de manier die je zou verwachten. Het boek zit vol verrassingen, tot helemaal op het einde dus. Naast verrassingen is er ook een goede portie humor aanwezig in het boek. Ik heb zelf hardop moeten lachen tijdens het lezen en ik twijfel er niet aan dat dat ook bij andere lezers het geval zal zijn! 

De prins en de naaister van Jen Wang is een hartverwarmende graphic novel die leest als een sprookje, maar die hedendaagse waarden en normen meegeeft aan de lezer. Het is heel moeilijk om niet van de personages Sebastiaan en Frances te houden!  

Recensie: De prins en de naaister - Jen Wang

De prins en de naaister

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De prins en de naaister zullen je hart stelen!

    Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd. Prins Sebastian zoekt een bruid, of eigenlijk zoeken zijn ouders er een voor hem. Sebastian is veel te druk om zijn geheime leven voor iedereen te verbergen. ’s Nachts bestormt hij Parijs als de fabelachtige dame Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad. Sebastians geheime wapen – en beste vriendin – is de briljante kledingmaakster Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: soms draagt deze jongen jurken. Maar Frances heeft grootse dromen voor zichzelf en iemands geheime wapen zijn betekent zelf ook een geheim zijn. Voor altijd! Hoelang zal Frances haar dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen