• onze waardering

Bridgerton 6: Een royale vergissing - Julia Quinn RECENSIE

Recensie: Bridgerton 6 - Een royale vergissing - Julia Quinn

In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Michael herinnert zich dit moment als geen ander. Het was het moment dat hij Francesca Bridgerton ontmoette. Er was alleen een probleem, Francesca ging trouwen met John, de neef van Michael. En dus zat er niets anders op voor Michael om vrienden te worden met Francesca. Tot op een dag de wereld van Michael en Francesca instort en dit hun vriendschap op het spel zet.  

De familie Bridgerton is enorm bekend en zeer geliefd in het Londen van 1820. En wij lezers zijn ondertussen groot fan van de verhalen van deze familie, geschreven door Julia Quinn. We hebben al uitgebreid kennisgemaakt met Anthony, Benedict, Colin, Daphne en Eloise. Nu is het de beurt aan Francesca. Zij is misschien wel het meest mysterieuze personage van de familie, omdat we haar in de eerdere boeken nog maar weinig hebben gezien en dus vrijwel niets van haar weten. De rest van de familie is vrij aanwezig en op de voorgrond en Francesca is, zoals ze zelf ook zegt, anders dan de rest van haar familie.  

Wat haar nog meer anders maakt is dat zij het, in vergelijking met haar broers en zussen, niet makkelijk heeft gehad in haar leven. Ze heeft intens verdriet en pijn gekend. Dit maakt haar karakter meer gelaagd en complex. Het maakt al haar emoties des te dieper en rauwer. Het andere hoofdpersonage is Michael. Ook zijn personage is niet oppervlakkig, maar gelaagd, door alles wat hij in zijn leven heeft meegemaakt. En daarbij, als je het al warm kreeg van hertog Simon, dan ben je gewaarschuwd voor de sexy Michael. Een royale vergissing heeft een enorm zwoele opbouw in opwinding en spanning tussen Francesca en Michael. En ook al moet je geduldig zijn op het hoogtepunt in deze roman, het is het wachten waard.  

In de recensie van het 5e Bridgerton boek, De hand van de gravin, schreven we dat we het misten dat de rest van de familie Bridgerton zo afwezig was. In dit 6e deel, Een royale vergissing, is het grootste deel van de familie ook afwezig. Echter, het is opvallend dat ze deze keer niet zo worden gemist. De personages Francesca en Michael zijn stevig en interessant genoeg en staan op zichzelf. Wel leren we Violet Bridgerton, de moeder, een beetje beter kennen en dat maakt ons gelijk nieuwsgierig naar haar jeugd en liefdesverhaal met de overleden vader. Ook is er één Bridgerton personage dat we in alle delen terugzien en dat is Colin. Hij lijkt, samen met Violet, toch een beetje het hart van de familie te vormen. Hij weet en ziet alles en lijkt non-stop bezig met zorgen dat zijn broers en zussen goed terecht komen.  

Julia Quinn bewijst met Een royale vergissing dat haar Bridgerton boeken alleen maar beter en beter worden. Alhoewel de verhalen van Daphne, Anthony en Benedict absoluut goed zijn, ze kunnen niet op tegen Colin, Eloise en nu dus ook Francesca. Dat belooft wat voor de toekomst, want de boeken van Hyacinth en Gregory zijn ook al in de maak.  

Recensie: Bridgerton 6 - Een royale vergissing - Julia Quinn

Familie Bridgerton 6 - Een royale vergissing

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael Stirling, Londens beruchtste rokkenjager, was dat het moment dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca Bridgerton. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas was de gelegenheid waar ze elkaar ontmoetten het diner voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef.

    Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Winnen: Bridgerton deel 1 t/m 5

  • Bridgerton seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen