• onze waardering

Strijd om de superschoen - Liz Pichon RECENSIE

Recensie: Strijd om de superschoen - Liz Pichon

Strijd om de superschoen gaat over de familie Laars, Lies, Robbe en papa Akke. Zij doen mee aan dé wedstrijd van het jaar; het winnen van de superschoen. Ze worden alleen op de proef gesteld door de super vervelende baas van Akke, Sylvie Sleehak. Zij heeft haar zinnen gezet op winst in de strijd om de superschoen. En hiervoor schuwt ze geen enkel middel. Ze wil de vliegende schoenen van Akke in handen krijgen, zodat ze met de winst aan de haal gaat. Maar de familie Laars beseft heel goed dat het een ramp is als Sylvia Sleehak de vliegende schoenen in handen krijgt. De strijd om de superschoen is begonnen!

Liz Pichon heeft met De strijd om de superschoen een spannend, grappig en makkelijk leesbaar verhaal neergezet. Het is een beste pil van 441 bladzijdes, maar door de hoeveelheid cartoonachtige illustraties leest het boek heel vlot. Laat je dus niet afschrikken door de omvang! En wie de overige boeken van Liz Pichon kent, die van Tom Groot, weet hoe makkelijk leesbaar en grappig haar boeken zijn. 

De hoofdpersonen in Strijd om de superschoen zijn de familie Laars. Akke Laars is de zorgzame vader, die alles voor zijn kinderen over heeft. Sinds zijn vrouw is gestorven is dat misschien nog wel meer. Lisa en Robbe zijn broer en zus en vormen samen met Akke een hecht gezin. De kinderen missen hun moeder, toch weten ze zich samen met Akke goed te redden. De kinderen zijn zelfstandig, dat zijn lang niet alle kinderen van hun leeftijd. 

Akke werkt voor Sylvie Sleehak die als een heerlijke slechterik, een echte bitch is neergezet. Alleen al haar uiterlijk met die rechte pony en haar enorme schoudervulling maken dat je een grondige hekel krijgt aan die egoïstische vrouw. Haar verwende zoontje Simon is al geen haar beter. Ze zijn echt alleen met zichzelf bezig en bekommeren zich totaal niet om hun medemens. 

Liz Pichon heeft alle personages, plaatsnamen en dingen in het boek een 'schoeiseltintje' gegeven. Dit zorgt voor leuke variaties, zoals Patty Pump, Bibi Ballerina en Patrick Patta. En wat denk je van de plaatsnamen Grote Teenburg, Wandelen aan zee en Schoenenstad. Het geeft dit boek iets extra's, een glimlach om je lippen in ieder geval. 

Als de strijd om de superschoen losbarst krijgt de familie Laars hulp van het buurmeisje Suède en haar moeder Patty Pump en van goede vriend Gert Gaatjesschoen. Zij hebben Akke na de dood van zijn vrouw Sally geholpen om er weer bovenop te komen, totdat Sylvie Sleehak om de hoek kwam met haar valse beloftes. Akke tekende een contract waarin stond dat alles wat van hem was van Sylvie was... dus ook de vliegende schoenen die Sally heeft gemaakt. Met dit gegeven heeft Liz Pichon ervoor gezorgd dat je als lezer een gruwelijke hekel krijgt aan Sylvie Sleehak en alle sympathie voelt voor de familie Laars en diens vrienden. 

Liz Pichon is zeer gedetailleerd in haar tekeningen. Als de strijd om de superschoen live op tv is worden zelfs de reclames getekend. Zo komt er een tekening voorbij van ontspannende thee en een van een verzekeringsmaatschappij. Grappige details zijn dit in het boek. En kinderen zullen dat zeker herkennen van hun favoriete talentenshows op tv. 

Liz Pichon heeft met Strijd om de superschoen een heerlijk verhaal geschreven, dat door spanning en humor iedere lezer aan het boek gekluisterd zal laten. Het goede wordt tegenover het kwade gezet, maar door de details en grappige inslag beleef je het als een spannend avontuur. Ook geschikt voor lezertjes die lezen moeilijk vinden of niet zo van lezen houden. 

Recensie: Strijd om de superschoen - Liz Pichon

Strijd om de superschoen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Sylvie Sleehak is de machtigste persoon van Schoenenstad, en ook de AKELIGSTE en MEEST VERSCHRIKKELIJKE. Ze heeft haar zinnen gezet op de vliegende schoenen van Akke Laars, want alleen daarmee kan ze de strijd om de superschoen winnen. Akke is niet van plan om zijn uitvinding prijs te geven, maar daarmee brengt hij zichzelf in gevaar... Om hun vader te redden, moeten Lies en Robbe Laars zélf meedoen aan de wedstrijd. Ze raken verzeild in een spannende strijd om de hoofdprijs. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen