• onze waardering

Een liefde in de lente - Katie Fforde RECENSIE

Recensie: Een liefde in de lente - Katie Fforde

Een liefde in de lente is een prettige, luchtige feelgoodroman die zich afspeelt in de lente. Het romantische boek kent twee hoofdpersonen: Gilly en haar dochter Helena. Beide zijn single, maar ze hebben allebei ruimte in hun leven voor een (nieuwe) man.

Gilly runt een succesvolle Bed & Breakfast in haar eigen huis, gesteund door haar trouwe, maar flink verharende kat Thomas. Ze is ook niet van plan daar voorlopig mee te stoppen. Het lijkt haar zoon Martin en schoondochter Cressida echter een goed idee dat ze haar huis verkoopt om mee te kunnen investeren in een nieuw groter huis voor Martin en Cressida en om en passant ook op te passen op haar kleindochter. Dat ze daarmee volkomen voorbij stappen aan de manier waarop Gilly haar leven wil inrichten, is geen issue voor ze. Gilly ontmoet hierdoor makelaar Leo en ze ontwikkelt warme gevoelens. Maar ook de accountant William is erg sympathiek. Voorzichtig overweegt Gilly dat ze misschien toch haar leven moet veranderen.

Helena is wever en maakt de prachtigste dingen van wol en zijde. Ze moet verhuizen, ook met haar atelier, omdat Jago het pand waar ze woont heeft opgekocht en gaat opknappen. Ze trekt bij Jago in, aanvankelijk puur op vriendschappelijke gronden.

Het leuke van Een liefde in de lente is dat Fforde twee verschillende verhalen tegelijk vertelt. De romances van Gilly en Helena ontwikkelen zich tegelijkertijd op een totaal verschillende manier. Voor allebei geldt bijvoorbeeld dat je je kunt afvragen of de man voor wie ze lijken te vallen wel is wie hij lijkt zijn, zij het in heel verschillende. Omdat het een moeder en een dochter betreft, raken de verhalen elkaar voortdurend op een natuurlijke wijze.

Katie Fforde heeft een toegankelijke schrijfstijl en Een liefde in de lente leest prettig en vlot. Je zit snel in het verhaal, je hoeft er eigenlijk niet in te komen. Het perspectief, Helena of Gilly, wisselt geregeld, maar het is nooit verwarrend om wie het nu eigenlijk gaat. De sfeer in het boek is heel prettig, je waant je in Engeland met de scones en andere traditionele Engelse gerechten die Gilly bereidt. Eten en drinken is een veel voorkomend onderwerp in het boek.

De karakters van de hoofdpersonen én de bijpersonen zijn vrij uitgesproken. Je bent daardoor niet altijd verrast door wat er staat te gebeuren. Toch kent Een liefde in de lente een aantal leuke wendingen in het plot, zowel in het verhaal van Gilly als dat van Helena. Met name Gilly maakt ook een interessante ontwikkeling in haar karakter. Dit maakt het boek aantrekkelijk en zorgt dat je wilt blijven doorlezen. Als je meer boeken van Fforde hebt gelezen, zal je Een liefde in de lente zeker ook willen lezen en waarderen. Is het je eerste kennismaking, dan zul je constateren dat Fforde naar meer smaakt!

Recensie: Een liefde in de lente - Katie Fforde

Een liefde in de lente

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gilly is heel tevreden met haar leven: ze runt een succesvolle bed and breakfast in haar eigen huis en geen haar op haar hoofd die eraan denkt die prachtige plek op te geven. Maar dan ontmoet ze makelaar Leo, die niet alleen vriendelijk en behulpzaam is, maar ook nog eens verwarrend aantrekkelijk. Langzaam begint ze zich af te vragen of het wel zo erg zou zijn het roer van haar leven radicaal om te gooien.

  Gilly’s volwassen dochter Helena heeft haar eigen beslommeringen. Haar bedrijfje als weefster komt goed van de grond nu haar prachtige stoffen steeds populairder worden. Haar huurbaas Jago biedt aan te helpen om haar naamsbekendheid te vergroten door samen met haar mee te doen aan een bekende country fair in de buurt. Want, zo zegt hij, dat is wat vrienden voor elkaar doen, maar Helena begint te vermoeden dat ze misschien wel meer wil dan alleen vriendschap.

  Terwijl de zomer nadert, vragen moeder en dochter zich onafhankelijk van elkaar hetzelfde af: zit er misschien wel toekomstmuziek in de verrassende loop die hun leven neemt?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen