• onze waardering

Mr. Swipe Right - Nicola May RECENSIE

Recensie: Mr. Swipe Right - Nicola May

De verlegen Cali heeft een perfect huwelijk met Jamie. Maar als Jamie haar verlaat voor een jonger exemplaar, slaat de paniek toe. Cali is voor het eerst sinds jaren weer alleen en dat terwijl ze haar toekomst met Jamie al helemaal had uitgestippeld. Ze duikt in de wereld van Tinder en spreekt voor het eerst af. Haar tinderdates lopen heel anders dan verwacht en Cali gaat meer en meer haar grenzen over. Vindt Cali wel wat ze zoekt en durft ze haar hart opnieuw open te stellen?

Heb je de Cockleberry Bay-serie - Het winkeltje in Cockleberry Bay - gelezen, dan heb je vast hoge verwachtingen bij een nieuw boek van Nicola May. Helaas is Mr Swipe Right totaal niet te vergelijken met de serie. Deze standalone, heeft weinig diepgang en is een erg oppervlakkig verhaal met seks in de hoofdrol. 

Want ja, de verlegen Cali gaat op Tinder. Na een verbroken relatie met Jamie die haar inruilde voor een knapper en jonger exemplaar. Haar hart is gebroken en ze heeft nog gevoelens voor Jamie. Hoe kan het ook anders, want heel haar toekomst had ze al met hem gepland. Dit onderdeel van Mr. Swipe Right is bijzonder goed uitgewerkt en iedere lezer heeft vast wel een 'heartbreak' meegemaakt, dus in dit deel kun je je heel goed verplaatsen.

Je kunt je ook zeker verplaatsen in hoe Cali een nieuw leven probeert op te bouwen: ze gaat op Tinder en op dates. Deze dates zijn ontzettend grappig om te lezen. Vaak zijn ze afschuwelijk, ongemakkelijk en met humor gebracht. Toch gaat Cali haar eigen grenzen over en gelijk met mannen mee naar huis. Ze schaamt zich vervolgens achteraf en je merkt echt dat ze zichzelf kwijt is. Dit zorgt ervoor dat je als lezer naar haar schreeuwt: doe het niet! Zo ben je niet!

Het begin van Mr. Swipe Right is erg inkomen. De eerste pagina begint komisch met een vogel als huisdier die de vreemdste dingen uitkraamt: 'grote tieten, grote tieten' bijvoorbeeld. Hierna is het erg inkomen omdat er vooral veel personages worden geïntroduceerd, dit is wat saai en hier moet je wat doorheen worstelen.

Wie Het winkeltje in Cockleberry Bay heeft gelezen, zal nu verrast worden met wat meer seksueel getinte opmerkingen. Als je de boeken vergelijkt, ben je wel wat teleurgesteld: hoe goed de serie was uitgewerkt, zo lijkt Mr. Swipe Right haast afkomstig van een andere schrijver. De schrijfstijl en de erg herkenbare humor, is niet echt aanwezig. De humor zit vooral in de maffe dates en de mannen die Cali op Tinder tegenkomt. Verder zijn vooral de dates boeiend, maar dat is natuurlijk het hele concept van Tinder. De vele seksscènes en de spijt achteraf, maakt het dat je weinig sympathie krijgt voor Cali en dat ze verkeerd bezig is. 

Lees Mr. Swipe Right als heerlijk tussendoortje waarin je meer te weten komt over rampzalige dates, over dates met aambeien en mannen die zich veel jonger voordoen. Verbaas je niet over opmerkingen, zoals 'zijn broek was goed gevuld' en de heftige seksscènes die je niet gewend bent van Nicola May.

Recensie: Mr. Swipe Right - Nicola May

Mr. Swipe Right

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

    ‘Mr. Swipe Right’ is een heerlijke hedendaagse feelgood waarin liefde verder gaat dan alleen oppervlakkige aantrekkingskracht. Nicola May, de auteur van de populaire Britse Cockleberry Bay-serie, komt met een standalone vol humor en spanning.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen