• onze waardering

De vergeten tuin - Sandra J. Paul RECENSIE

Recensie: De vergeten tuin - Sandra J. Paul

Colette Zwart is pas 12 jaar als haar moeder in 1621 op de brandstapel wordt gezet. Haar moeder vertelde haar vlak daarvoor dat het onderdeel was van haar plan, en dat Colette de man die haar en haar broer Bertus zou halen moest vertrouwen. Begrijpen deed Colette het niet, maar toen de mysterieuze Maximiliaan haar en Bertus kwam bevrijden en meenam naar zijn burcht, leerde ze al snel welke geheimen haar moeder had en wat ze verborgen had gehouden. Colette blijkt een erg bijzondere heks te zijn en samen met haar nieuw ontdekte zussen leert ze haar duistere magie te gebruiken. De zussen zullen uiteindelijk moeten samenwerken om hun moeder middels een mysterieuze bron in een vergeten tuin terug te halen.

De vergeten tuin is het derde deel in deze spannende en succesvolle Kraaidorp-reeks. Dit boek is echter ook als losstaand verhaal te lezen, het is dus niet per se nodig de eerdere twee delen te hebben gelezen om het verhaal te begrijpen. Wel maakt dit verhaal je nieuwsgierig naar de andere delen in deze reeks. De vergeten tuin speelt zich af in een bijzondere tijd, de zeventiende eeuw, waarin het leven er heel anders uitzag dan de jeugd nu kent. Auteur Sandra J. Paul weet de lezers goed mee te nemen in de tijd middels haar luchtige en vlotte schrijfwijze, en deze periode visueel te maken. Daarnaast schrijft Paul op een levendige wijze haar personages op. Vanaf de eerste bladzijden raak je al in de ban van Colette en leef je door de hoofdstukken heen met haar mee, door heftige en betere tijden.

Gedurende het verhaal raak je ook als lezer emotioneel betrokken. Gruwel, verbazing, opluchting, blijdschap en angst komen allemaal aan de orde en maakt dat De vergeten tuin sensationeel en spannend is, en je het in één ruk uit wilt lezen. Het boek zuigt je het verhaal in en wanneer je het uit hebt, laat het je ook niet meteen los. Het einde is voor nieuwe en bekende Kraaidorp-lezers absoluut onvoorspelbaar en heeft Paul ontzettend goed geplot. Ondanks dat het een jeugboek is, is het ook voor de volwassenere lezer erg goed te lezen. Colette is in haar denken en doen wel echt en twaalfjarige, en daarmee toch het meest geschikt voor de jeugdige doelgroep. Ondanks de spanning in het verhaal, is het niet al te eng, maar vooral meeslepend. 

De vergeten tuin van Paul is spannend en mysterieus, zit vol met magie en plottwists, onthult krachtige personages, en biedt een sensationeel einde. Het is een boek dat je bij blijft en nieuwsgierig maakt naar andere verhalen van Paul.

Recensie: De vergeten tuin - Sandra J. Paul

Kraaidorp-reeks 3 - De vergeten tuin

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het derde deel in de zeer succesvolle Kraaidorp-reeks. Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen