• onze waardering

Ik ga weg - Dolf Verroen RECENSIE

Recensie: Ik ga weg - Dolf Verroen

In Ik ga weg verzamelde Dolf Verroen vijftig kortverhalen over thema's die pubers nauw aan het hart liggen. Onderwerpen zoals scheiding, drugs, ruzie, verliefd zijn enzovoort komen allemaal aan bod en beschrijven op een korte maar krachtige manier wat tieners zoal kunnen voelen en ervaren.

Duik mee in het leven van pubers, geschreven door de ogen van de 92-jarige Dolf Verroen en leef mee met hun verhalen.

Ik ga weg is in tegenstelling tot de meeste boeken geen uitgebreid verhaal. Dit boek bevat zo'n vijftig kortverhalen van telkens 1 of 2 bladzijden. Ze zijn, kort, to the point en bevatten veel emoties en gedachten.

Omdat het verschillende kortverhalen zijn kan je als lezer best de tijd nemen om elke dag een of twee verhalen te lezen en deze ten volle te beleven. Ikzelf las er meerdere na elkaar en na tien verhalen had ik het gevoel dat ik niet meer goed kon volgen en er nogal veel op me af kwam.

Tijdens het lezen van deze verhalen heb je het gevoel dat deze echt geschreven werden door pubers. De emoties zijn zo echt en vaak typisch voor tieners waardoor ik als lezer verbaasd was toen ik ontdekte dat de schrijver in werkelijkheid een 92-jarige man bleek te zijn.

Wat dat betreft heeft Dolf Verroen mij als lezer werkelijk aangenaam verrast. Zoals hij de zaken omschrijft en emoties verwoordt toont echt dat hij een meesterlijke schrijver is die perfect weet hoe hij de lezer moet raken.

Ik denk dan ook dat Dolf Verroen met Ik ga weg veel pubers en hun ouders zal weten te emotioneren. Zowel de pubers als hun ouders zullen zich in één of meerdere verhalen kunnen herkennen en hier misschien zelfs steun of kracht uit halen. Ook zetten de verhalen aan tot nadenken over eigen emoties en misschien ook zelfreflectie en dat vond ik als lezer een mooie extra. 

Wat mij betreft is Ik ga weg een mooie verzameling van puber gedachten en ervaringen. Het is geen ontspannen verhaal waar je mee in de zetel ploft maar eerder een boek vol herkenbare casussen die helpen om alles een plaats te geven.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Het is erg duidelijk dat Dolf Verroen in Ik ga weg het leven van pubers op een zo realistisch mogelijke manier probeerde samen te vatten in zijn kortverhalen, en wat mij betreft is hij in deze opzet geslaagd. Ik vermoed dat niet elke lezer een even groot fan zal zijn van dit boek maar ik ben er van overtuigd dat pubers en de mensen uit hun omgeving dit boek zonder twijfel zullen waarderen.

Recensie: Ik ga weg - Dolf Verroen

Ik ga weg

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit boek is voor iedereen die soms woedend de kamer uit stormt. Voor iedereen die verliefd is. Voor iedereen die ineens weet: morgen maak ik het uit. Voor iedereen die droomt van op reis gaan met slechts een rugzak op je rug, ver weg van alles en iedereen -  en vooral van je ouders die alles zo zeker weten. Voor iedereen die zich voelt alsof hij van een andere planeet komt... 

    De 91-jarige Dolf Verroen weet nog haarscherp hoe dat voelde en verrast met een novelle met vijftig pubergedachten en -gevoelens, rauw, eerlijk en levensecht. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen