• onze waardering

Hoogzomer - Kim Faber & Janni Pedersen RECENSIE

Recensie: Hoogzomer - Kim Faber & Janni Pedersen

In Hoogzomer krijgt Martin Junckersen (Juncker) met de moord op een advocaat te maken. De advocaat is in het stadspark vermoord en Juncker moet het onderzoek leiden. Maar is hij er niet te persoonlijk bij betrokken? Ondertussen krijgt journalist Charlotte Junckersen een anonieme tip dat de aanslag in Kopenhagen van een paar maanden geleden wellicht voorkomen had kunnen worden. Ze gaat hiermee naar haar man Juncker, maar die laat zich er niet over uit. Dus vraagt Charlotte Juncker's voormalige partner, rechercheur Signe Kristiansen, om hulp en zij is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken. Haar toewijding voor het onderzoek wordt groter als er een onthoofd lichaam gevonden wordt en er een verband lijkt te zijn met de aanslag. Maar lopen Signe en Charlotte geen gevaar door dit onderzoek?

Hoogzomer is het tweede boek van schrijversduo Kim Faber en Janni Pedersen. Het is het vervolgdeel op Winterland. In dat boek leer je de hoofdpersonages Signe en Juncker al kennen. Doordat je als lezer deze personages al kent, is er in Hoogzomer geen inleiding meer nodig en begint het boek meteen met een zaak. Hierdoor zit je er als lezer meteen weer helemaal in. Het tweede deel gaat verder waar het eerste deel is afgelopen en daarom was het wel fijn dat er dingen herhaald werden voor de lezers die Winterland al een tijdje terug gelezen hebben. Maar de herhaling is door het verhaal heen verweven, waardoor het niet als een infodump voelt en je als lezer die nog maar kort geleden Winterland heeft gelezen de herhaling niet als storend ervaart. Het is wel aan te raden om Winterland eerst te lezen, omdat de aanslag waar Signe en Charlotte in Hoogzomer onderzoek naar doen in het eerste deel plaats heeft gevonden. Echter is Hoogzomer ook wel los te lezen, de achtergrondinformatie is fijn maar niet noodzakelijk om het verhaal te volgen.

In Winterland werd Charlotte geïntroduceerd als nevenpersonage, maar in Hoogzomer speelt ze een belangrijke rol. Er zijn hoofdstukken geschreven vanuit haar perspectief, waardoor je haar beter leert kennen. En net als in het eerste deel zijn er ook perspectieven vanuit Signe en Juncker. In hun verhaallijnen komen tevens weer persoonlijke dingen aan bod. Dit zorgt ervoor dat je de personages wederom een stukje beter leert kennen. Daarnaast behandelen Kim Faber en Janni Pedersen ook in dit boek een paar maatschappelijke thema's, waardoor het verhaal diepgang krijgt.

In het vorige deel hadden de twee zaken wat met elkaar te maken. Daardoor vraag je je tijdens het lezen van Hoogzomer af of de zaken die Juncker en Signe los van elkaar onderzoeken ook nu weer iets met elkaar te maken hebben. Dit wekt nieuwsgierigheid op en zorgt ervoor dat je graag door blijft lezen om te weten hoe het in elkaar zit.

Hoogzomer is een Scandinavische politiethriller die vlot wegleest door de fijne schrijfstijl van Faber en Pedersen. Het boek heeft spanning en een meeslepend en goed uitgewerkt verhaal. En laten we hopen dat HarperCollins deel 3 ook weer gaat vertalen!

Recensie: Hoogzomer - Kim Faber & Janni Pedersen

Hoogzomer

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    DE WAARHEID ACHTERHALEN KAN LEVENSGEVAARLIJKE GEVOLGEN HEBBEN…

    Inspecteur Martin Juncker is verbitterd over zijn degradatie naar een klein politiebureau in het saaie provinciestadje Sandsted. Maar heel lang heeft hij niet om daarbij stil te staan, aangezien er een advocaat vermoord wordt in het stadspark en híj het onderzoek moet leiden.

    In Kopenhagen onderzoekt journaliste Charlotte Junckersen een anonieme tip: de terroristische aanslag die een paar maanden eerder plaatsvond, had wellicht voorkomen kunnen worden. Haar man, Martin Juncker, weigert zich erover uit te laten uit angst dat hun levens in gevaar komen. Rechercheur Signe Kristiansen, Junckers voormalige partner, is wel bereid om de zaak verder te onderzoeken, maar heeft haar handen vol aan enkele privézaken. Als er echter een onthoofd lichaam wordt aangetroffen en er een verband lijkt te zijn met de aanslag, bijt Signe zich alsnog vast in het onderzoek. Het was al warm in Kopenhagen, maar de zomer wordt nog broeieriger…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen