• onze waardering

Woodwalkers 5: Sporen van de vijand - Katja Brandis RECENSIE

Recensie: Woodwalkers 5: Sporen van de vijand - Katja Brandis

Het vijfde deel van de spannende en populaire serie Woodwalkers. 

Carag en zijn vrienden zijn Woodwalkers. Woodwalkers zijn buitenbeentjes die half mens, half dier zijn. Ze kunnen als Woodwalker transformeren en dus van gedaante wisselen.

Zo is Carag opgegroeid als poema en kan hij transformeren in een mens. Zijn vrienden, Holly, een eekhoorntje, Brandon, een bizon, Amber, een mier, komen net zoals Carag terug uit Costa Rica.

Er wachten hen allerlei uitdagingen: zo is Frankie, hun vriend, vermist en plegen Andrew Milling en zijn aanhangers allerlei aanslagen op mensen.

Carag richt daarom, samen met z'n vrienden, de Secret Rangers Club op en strijdt zo tegen onrecht. Op deze manier kunnen ze de mensen bijstaan.

De leerlingen van Clearwater High, een geheime kostschool, dienen ook stage te lopen. Carag besluit om de rangers in Yellowstone Park te helpen. Hierbij komt het wel zeer goed uit dat Carag een poemajongen is....

Wanneer je beslist om deze serie te lezen, start je het best met deel 1. Deze fantasyserie bouwt namelijk steeds verder op de vorige delen. Het is dus echt wel een must dat je vanaf het begin goed kan volgen. De reeks verscheen oorspronkelijk in het Duits. Clavis Uitgeverij heeft al 5 delen in het Nederlands vertaald.

Wat opvalt aan Woodwalkers 5: Sporen van de vijand, is uiteraard de prachtige cover: het gezicht dat half dier/ half mens is met de prachtige doordringende, bruine ogen omgeven door prachtige bladeren van een boom. De naam van de serie 'Woodwalkers' staat in sierlijke letters op een banner. De cover weet je meteen te fascineren en maakt je enthousiast om Sporen van de vijand te lezen. Doorheen het boek staan ook verschillende prachtige zwart-wittekeningen van dieren. De illustraties werden gemaakt door Claudia Carls en zien er zeer gedetailleerd en levensecht uit. Zo zien we prachtige illustraties van eekhoorns, wolven, poema's, bizons, reeën...

Fantasyboeken zoals Woodwalkers 5: Sporen van de vijand zijn perfect om terecht te komen in een compleet nieuwe wereld met verzonnen wezens.

Wel heel speciale wezens, want er komen verschillende soorten dierenfamilies in voor die in mensen kunnen veranderen. Katja Brandis, de auteur van dit boek, brengt zeker voldoende spanning in dit boek. Er gebeuren allerlei zaken in, zoals bijvoorbeeld al in het begin wanneer Carag een mail ontvangt met een geheime boodschap in. Genoeg werk te doen dus om de boodschap zo snel mogelijk te ontcijferen...

Het transformeren komt ook duidelijk aan bod in Woodwalkers 5: Sporen van de vijand. Het feit dat er woodwalkers bestaan is een eeuwenlang bewaard geheim. Een woodwalker mag nooit van gedaante verwisselen wanneer een mens toekijkt... Zal dit geheim bewaard blijven in dit verhaal...? Carag, de hoofdpersoon in dit boek, heeft bovendien gevoelens voor iemand....

En wie is toch die mysterieuze jonge vrouw waarover James Bridger het had...?

Dit dikke hardback boek van ongeveer 300 pagina's, is onderverdeeld in verschillende korte hoofdstukken, steeds voorzien van een titel, zo krijg je als lezer al kort een indicatie waarover het hoofdstuk zal gaan. 

Woodwalkers 5: Sporen van de vijand is het vijfde deel in de serie Woodwalkers, geschreven door Katja Brandis. Om goed te kunnen volgen dien je echt wel de andere delen gelezen te hebben, anders komen de gebeurtenissen en verschillende personages echt wel op je af. Het verhaal wordt ook pas echt spannend na een tijdje. Sporen van de vijand is leuk en ontspannend leesvoer voor goede lezers vanaf 10 à 11 jaar.

Recensie Woodwalkers 5: Sporen van de vijand - Katja Brandis

Woodwalkers 5 - Sporen van de vijand

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het vijfde boek van de vlotte, spannende en populaire reeks ‘Woodwalkers’. Voor iedereen vanaf 10 jaar. Als ze terugkomen uit Costa Rica, wachten Carag en zijn vrienden heel wat uitdagingen: Frankie is vermist, Andrew Milling en zijn aanhangers plegen in het hele land aanslagen op mensen en een woodwalkster dreigt ermee zich live op televisie te transformeren. Carag richt de Secret Rangers Club op om de mensen bij te staan. Daarnaast lopen de leerlingen van Clearwater High ook stage. Carag kiest ervoor om de rangers van Yellowstone Park te helpen. Als twee klimmers in moeilijkheden raken in de sneeuw, is het handig dat Carag een poemawoodwalker is …

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen