• onze waardering

Femicide - Pascal Engman RECENSIE

Recensie: Femicide - Pascal Engman

Femicide is het tweede deel in de Vanessa Frank-trilogie van Pascal Engman. Het verhaal gaat over verschillende moorden die na elkaar plaatsvinden. In eerste instantie lijkt de gewelddadige ex die net vrijgelaten is de aangewezen dader voor de eerste moord. Maar al snel zet Vanessa hier haar vraagtekens bij, net als de aangewezen dader bij de tweede moord. In de zoektocht naar de waarheid komt er een andere naam naar boven, al blijven er vraagtekens staan bij de betrokkenheid tot de moorden. Kunnen ze deze persoon stoppen voordat er meer slachtoffers vallen? 

Femicide is opgedeeld in verschillende delen waarin Pascal Engman gewerkt heeft met korte hoofdstukken waarin verschillende perspectieven worden afgewisseld. Dit betekent dat je in het begin van het verhaal meeleest met meerdere personages, wat soms wel even verwarrend kan zijn. De spanning in het verhaal is niet constant, spannende momenten worden afgewisseld door minder spannende momenten. Wel zorgen de korte hoofdstukken met afwisselende verhaallijnen, wanneer je eraan gewend bent, dat het boek snel weg leest en zorgt voor meer spanning. Wel vond ik het verhaal op sommige punten wat grof in het woordgebruik en delen van het verhaal. Het is niet storend maar kan vervelend zijn voor sommige lezers.  

Het verhaal van Femicide is over het algemeen spannend en interessant. We komen Vanessa Frank en een aantal andere namen tegen vanuit het eerste deel: Vuurland. Wel is dit boek op zichzelf te lezen. Het gaat over een aantal moorden waarbij de dader heel erg voor de hand ligt. Er zijn een aantal getuigenverklaringen waardoor Vanessa vraagtekens zet bij de betrokkenheid van de aangewezen daders. Zij zijn wel erg voor de hand liggend en het moordonderzoek gaat wel erg snel. Ze zoekt dan ook, met goedkeuring van haar baas, verder naar een patroon en een dader. Op het einde komt het verhaal in een stroomversnelling en gebeuren er verschillende spannende dingen kort na elkaar. Dit zorgt ervoor dat je het boek bijna niet meer weg kunt leggen.  

Zoals eerder genoemd worden er in Femicide verschillende verhaallijnen afgewisseld. Meerdere personages die een belangrijke rol in het verhaal hebben worden zo meegenomen in het verhaal. Ten eerste lees je natuurlijk mee vanuit het perspectief van Vanessa Frank. Maar ook personages als Jasmina Kovac, Nicolas Paredes, Ove Dahlberg, Emelie Rydén en Tom Lindbeck om er een aantal te noemen krijgen eigen hoofdstukken. Het afwisselen van de perspectieven met veel aanknopingspunten en invalshoeken zijn gecombineerd tot een ontzettend sterk verhaal.  

Al met al is Femicide, geschreven door Pascal Engman, een goed geschreven en opgebouwd verhaal. Mede door het betrekken van belangrijke personages in het verhaal door middel van de verschillende perspectieven wordt het verhaal spannend, interessant en sterk. Als je kunt wennen aan het aantal perspectieven in het verhaal is het zeker een aanrader om te lezen! 

Recensie: Femicide - Pascal Engman

Femicide

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    fe·mi·ci·de (zelfstandig naamwoord • de (v) • femicides)

    1 moord op een vrouw vanwege het feit dat ze vrouw is

    Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar appartement. Ze is meer dan twintig keer in haar buik gestoken. Als rechercheur Vanessa Frank erachter komt dat de gewelddadige ex van het slachtoffer precies die week is vrijgelaten uit de gevangenis, lijkt het een uitgemaakte zaak. Toch heeft Frank het vermoeden dat er iets anders speelt.
    Tijdens haar onderzoek stuit ze op een digitaal netwerk van mannen die vrouwen willen straffen, de zogeheten ‘incels’, die zich tegen het feminisme keren. Kunnen zij hierbij betrokken zijn, en zo ja: hoe zijn ze te stoppen?

    Femicide is een intens spannende en meeslepende thriller met een perfecte balans van actie, emotie en spanning.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen