• onze waardering

Didn't See That Coming - Rachel Hollis RECENSIE

Recensie: Didn't See That Coming - Rachel Hollis

Rachel Hollis zegt zelf dat je als geen ander weet dat het leven af en toe met vallen en opstaan gaat. Soms lijkt verandering dan zelfs onmogelijk. Denk aan de dood van een dierbare of het verliezen van een baan. Het is aan jou hoe je daarmee omgaat. Hoe ga je om met pijn, verdriet en verandering? Openhartig vertelt Rachel Hollis hoe zij omgaat met tegenslagen in de wereld en leert je hoe jij dit ook kunt doen en deze momenten kunt gaan zien als optimale leerervaring.

Als je Girl, Stop Apologizing van Rachel Hollis hebt gelezen én hier enthousiast over was, kun je bij Didn't See That Coming een uitgeklede en uitgekauwde versie hiervan verwachten. Wat al verteld werd in haar eerder boek, vertelt ze nu nog eens, maar dan anders verwoord in een kort en (veel te) dun boekje. 

Wat ze eigenlijk doet is in een soort van columnachtige stijl vertellen dat je je schouders onder je problemen moet zetten en dat je gewoon met veranderingen zult moeten omgaan. Ze zegt het niet letterlijk, maar het komt op je over als een soort van: kom op niet zeuren, gewoon doorgaan. En die mentaliteit is niet voor ieder probleem gepast. 

Als je dit leest, omdat je van baan switcht en je kunt wel een schop onder je kont gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je het vreselijk spannend vindt, dan kun je door de rake woorden van Rachel Hollis wel wat gemotiveerd worden om die angsten los te laten. Als je met een groter probleem zit, dan kun je beter een ander boek lezen en je issues op een andere manier aanpakken. 

Zo is Didn't See That Coming echt een uiteenzetting en geeft geen concrete handvaten hoe je jouw vervelende gevoelens en belemmerende overtuigen kunt loslaten. Rachel Hollis geeft aan dat het een keuze is om voor vreugde en blijdschap te kiezen en heb je hier zelf invloed op. Denk aan de heersende pandemie:, je hebt niet overal invloed op. Zélfs Rachel Hollis niet.

Ze doet ook grotere problemen, zoals financiële schulden, af als iets kleins: ze vertelt hier vooral dat je meer inzicht moet krijgen in je eigen financiële inzichten om problemen hiermee te voorkomen. Zo schuift ze eigenlijk de problemen van tafel en ze zegt dat je gewoon door moet gaan met je leven.

Didn't See That Coming is dan ook een prima afleiding om te lezen als je met een kleine verandering zit, waar je maar lastig mee kunt omgaan. Dan geeft ze je haar speech waarin ze zegt dat je er eigenlijk gewoon mee moet dealen, omdat het leven nu eenmaal zo gaat. Maar voor écht grote issues waar je geen invloed op hebt, kun je Didn't See That Coming beter links laten liggen. Dit zal je juist tegen gaan staan en je hebt geen concrete adviezen waar je mee aan de slag kunt. Haar boodschap: niet zeuren, maar leer ermee omgaan.

Recensie: Didn't See That Coming - Rachel Hollis

Didn't See That Coming

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een klein boek over grote gevoelens

    Rachel Hollis begrijpt je. En zoals de miljoenen mensen die haar #1 New York Times-bestsellers lazen al weten, begrijpt ze ook dat het leven niet altijd over rozen gaat. In je moeilijkste momenten, wanneer verdriet en onzekerheid overheersen – zoals bij de dood van een geliefde, een scheiding of het verlies van een baan – lijkt
    verandering onmogelijk.

    Maar het is aan jou hoe je door je pijn heen komt – of je verandert, leert en groeit of blijft hangen in wat je gekwetst heeft. Met haar kenmerkende humor, ontwapenende eerlijkheid en mooie anekdotes deelt Rachel Hollis hoe ze de moeilijke momenten in haar leven heeft kunnen omarmen als leerervaring.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen