• onze waardering

Recensie: Hallo allemaal! - Diverse auteurs RECENSIE

Recensie: Hallo allemaal! - Diverse auteurs

In deze voorleesbundel vind je 24 korte verhalen geschreven door 21 bekende leerkrachten.

Van een fantasievolle verhalenkoffer, magische stiften, stokstaartjes die op avontuur gaan tot een wel heel speciaal cadeautje, boeiende weetjes over glimwormen en een fantasieweekend...

Alles kan in dit voorleesboek, voor thuis en op school!

De verhalen zijn zeer divers, elk kind zal na het horen van deze verhalenbundel wel een eigen voorkeur hebben voor een welbepaald verhaaltje.

Heel fijn ook dat je achteraan in het boek een woordje uitleg kan lezen over de verschillende leerkrachten die de verhalen schreven en eventueel de link waar je over hen nog meer uitleg kan vinden.

Je kan de verhalen in chronologische volgorde lezen of de kinderen zelf laten kiezen met welk verhaal er gestart wordt, vermits het allemaal afzonderlijke verhalen zijn. Wanneer kinderen zelf een verhaal mogen kiezen naar hun eigen voorkeur, vergroot dit zeker het leesplezier!

In Hallo allemaal! zitten grappige verhalen zoals De beste prank ooit van meester Sander, maar ook ontroerende verhalen zoals Cadeautje van juf Josje waarbij je als lezer werkelijk een warm gevoel krijgt. Dit verhaal gaat over een jongen die groep 4 dient over te doen.

Lea en het Letteretertje van juf Anke bevat dan weer onthoudversjes met rijmpjes over de letters van het alfabet. Via deze versjes kan je beter het verschil onthouden tussen bijvoorbeeld de letter 'd' en de letter 'b'.

Naast grappige en ontroerende verhalen, verhalen waarin versjes voorkomen komen er ook leuke weetjes aan bod in bijvoorbeeld het verhaal over 'Glimpie de Glimworm'.

De verhalen waarin dieren in voorkomen zijn ook zeer tof geschreven, Stef en Stefan Stokstaartje gaan op avontuur van meester Thomas is een vrolijk, fantasievol dierenverhaal, net zoals Glimpie de glimworm. Dieren die via dit boek extra aandacht krijgen op een leuke manier. Ook het verhaal van juf Willemijn, Padvinder, gaat over een dier, namelijk een pad. Ze bedacht een leuke bijpassende titel bij het verhaal. Ook dit verhaaltje is op zich zo leuk dat je graag verder wil lezen, maar dat is bij dit boek dus niet de bedoeling. Een korte kennismaking met diverse verhaaltjes die ideaal zijn om voor te lezen!

Daisy Mertens, leraar en coach, verzorgde het prachtige voorwoord voor deze voorleesbundel waarbij ze de magie van voorlezen nog even in de verf zet, voordat je zelf aan het voorlezen gaat. Zij schreef het prachtige verhaal over de Glimworm (samen met juf Annemie). Daisy Mertens zegt dat het juiste boek op het juiste moment een wereld van verschil kan maken, wat ik volledig beaam. Want niet iedereen ontwikkelt meteen een liefde voor lezen en boeken.

De kleurrijke illustraties doorheen Hallo allemaal! werden gemaakt door (juf) Annemarie Hagelaar, zodat het boek met de verschillende verhalen een mooie samenhang heeft en het een mooi geheel vormt. De illustraties werden bij of tussen de verhalen toegevoegd.

Saskia Halfmouw zorgde voor de prachtige omslagillustratie en illustreerde onder andere boeken van Paul van Loon en Vivian den Hollander.

Een leuk voorleesboek met grappige, spannende en ontroerende verhalen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Recensie: Hallo allemaal! Het leukste voorleesboek door juffen en meesters - Diverse auteurs

Hallo allemaal!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het leukste voorleesboek voor thuis en op school, geschreven door meesters en juffen.

  Een invalmeester die kan toveren. Magische stiften waarmee alles wat je tekent écht wordt. Een juf met een groot geheim. Een paarse eenhoorn op het schoolplein. Een boomhut bouwen met je beste vriend.

  Wie weten beter wat leeft onder kinderen en waarover zij graag willen lezen dan de juffen en meesters die dagelijks met hen werken?
  Met verhalen van bekende juffen en meesters onder wie juf Daisy, juf Sanne, juf Maike, meester Sander, juf Merel, meester Ismail, juf Anke, meester Bart en vele anderen. Met illustraties van juf Annemarie.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen