• onze waardering

Pak 'm bij zijn staart - Paul Biegel RECENSIE

Recensie: Pak 'm bij zijn staart - Paul Biegel

In Pak 'm bij zijn staart verzamelde Paul Biegel de leukste versjes om voor te lezen. Fantasievolle rijmende gedichten voeren lezers en luisteraars mee naar een fantasiewereld terwijl ze genieten van de kleurrijke illustraties van Jesaja Verstegen.

Geniet van deze bijzondere, grappige en unieke versjes en duik mee in deze fantasiewereld.

Pak 'm bij zijn staart bevat 25 korte versjes van schrijver Paul Biegel. Deze versjes werden telkens verzameld op 2 bladzijden en volledig omringd door de kleurrijke illustraties van Jeska Verstegen. Bij elke pagina die je omdraait verschijnt er weer een nieuw versje, een nieuwe illustratie in een nieuw thema.

Paul Biegel leek niet voor een specifieke volgorde te kiezen in zijn versjes. Sommige rijmen meer als andere, het ene versje gaat over dieren, het volgende weer over een mens. Soms sluiten ze aan bij de realiteit en daarna barst het van de fantasie. Elke pagina die je omslaat zorgt weer voor een nieuwe verrassing.

Dankzij dit gevarieerd aanbod, het verrassingselement, de grappige teksten en de prachtige illustraties is Pak 'm bij zijn staart een ware schatkist aan versjes voor jonge luisteraars. Toch is dit boek zeker ook geschikt voor oudere kinderen en zelfs volwassenen. Het is duidelijk dat Paul Biegel de versjes op een manier schreef waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen.

Omdat het ene versje meer rijmt dan het andere merkte ik dat je als lezer op vele verschillende manieren de versjes leest. Het ene leest echt als een kort verhaaltje terwijl je het volgende versje weer lijkt te zingen. Ook dit zorgt ervoor dat het boek leuk blijft en de versjes onmogelijk gaan vervelen.

Het is duidelijk dat Paul Biegel er van hield om de lezer te amuseren en daar is hij zelfs na zijn dood nog in geslaagd. Pak 'm bij zijn staart is een mooie ode aan zijn werk en dankzij Jeska Verstegen werd dit alles vormgegeven in een prachtig prentenboek. Hij krijgt alvast een ereplaats in mijn boekenkast.

Dit boek krijgt van mij 5 hartjes. Pak 'm bij zijn staart kan je niet vergelijken met een ander prentenboek of gedichtenboek. Dit boek met voorleesversjes is een uniek gegeven, een ware schat, die door vele lezers en luisteraars geliefd zal worden. Wat mij betreft is dit een prachtige ode aan de overleden auteur Paul Biegel en een must have voor in je boekenkast!

Recensie: Pak 'm bij zijn staart - Paul Biegel

Pak 'm bij zijn staart!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De gedichtjes van meesterverteller Paul Biegel zijn tijdloos en vol fantasie. Het is een genot om ze voor te lezen, én om ze voorgelezen te krijgen. In deze dichtbundel zijn de 25 leukste versjes van Paul Biegel voor jonge kinderen verzameld. Jeska Verstegen voorzag ze van prachtige paginagrote illustraties. De illustraties passen perfect bij de sfeer die zo typisch is voor Paul Biegel. Iets om nog lang over te praten na het voorlezen!

    Paul Biegel is een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk kon hij onder andere twee Gouden en vier Zilveren Griffels in ontvangst nemen. Zijn kinderversjes zijn speels, lief, stout en volkomen uniek.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen