• onze waardering

Gelukkig op Ibiza - Aline van Wijnen RECENSIE

Recensie: Gelukkig op Ibiza - Aline van Wijnen

De ambitieuze sieradenverkoopster Maud is na een armoedige jeugd vastbesloten een succesvol leven te leiden. Ze laat zich niet tegenhouden en zoekt op slinkse wijze haar geluk bij rijke mannen. De oogverblindende en knappe Chris valt voor haar charmes en neemt haar mee naar het zonovergoten Ibiza waar hij haar onderdompelt in weelde en luxe. Maud kan wel aan dit leven wennen en ziet een gelukkige toekomst met Chris voor zich. Chris echter geeft zich niet zo snel gewonnen tot groot ongenoegen van de verliefde Maud. 

Aline van Wijnen heeft met het boek Gelukkig op Ibiza een spin-off geschreven op het eerder verschenen boek Bestemming geluk. Hierin kunnen we al tal van dezelfde personages leren kennen maar concentreert het verhaal zich niet op Maud en Chris maar op Melanie en Duke. Gelukkig op Ibiza is dan ook prima als standalone te lezen en door de luchtige schrijfstijl van Aline van Wijnen én de zomerse taferelen vol ontluikende liefde tussen Maud en Chris met recht een echt feel-goed verhaal te noemen. 

De eerste hoofdstukken van het boek komen ietwat traag op gang. We leren Maud direct erg goed kennen maar deze eerste kennismaking geeft Maud een nogal oppervlakkige indruk. Ze lijkt niet verder te kijken dan iemands portemonnee en wat hij of zij voor haar eigen geluk en toekomst kan betekenen. Na ongeveer een kwart van het boek te hebben gelezen verandert dit wel wat, voornamelijk doordat de lezer mee wordt genomen terug naar de jeugd van Maud. Ze lijkt zich ook wat meer open te stellen om Chris beter te leren kennen en dit maakt haar direct sympathieker.  

De andere personages, zoals Chris en Fedde bijvoorbeeld, blijven langere tijd wat oppervlakkig. Lukraak komen er gebeurtenissen voor, zoals een ernstige aanrijding tijdens een feestje. Deze gebeurtenissen lijken erg los van het verhaal te staan en komen vrij plotseling in het verhaal voor wat verwarrend kan werken. Dit maakt dat het soms ook lastig is om de aandacht erbij te houden, terwijl dit wel noodzakelijk is om het verhaal te volgen. 

Aline van Wijnen heeft met Gelukkig op Ibiza een fijne feelgood roman geschreven. Niet per se een literaire parel en met wat oppervlakkige personages hier en daar soms wat blasé. Door de luchtige schrijfstijl en het zomerse en liefdevolle sfeertje is het echter wel een lekker boek voor bij het zwembad deze zomer of om bij weg te dromen op de bank.

Recensie: Gelukkig op Ibiza - Aline van Wijnen

Gelukkig op Ibiza

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding, liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het -oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsmoederschap haar voorland zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als assistente bij een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

    Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een zakelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen