• onze waardering

Het huis op kippenpoten - Sophie Anderson RECENSIE

Recensie: Het huis op kippenpoten - Sophie Anderson

Marinka woont samen met haar Baba (oma) in een huis op kippenpoten. Ze wil graag een normaal leven en vrienden maken. Maar hun huis loopt weg wanneer het daar zin in heeft. Marinka's oma is namelijk Baba Jaga, iemand die de zielen van dode mensen door de Poort begeleidt. Als Marinka besluit om weg te lopen, heeft haar huis een heel ander idee...

Door de flaptekst krijg je een beetje het vermoeden dat het gaat om een beetje een eng of gruwelijk verhaal: de oma van Marinka begeleidt de zielen van dode mensen door de Poort. Toch verrast Het huis op kippenpoten je positief!

Sophie Anderson schrijft graag verhalen die geïnspireerd zijn door verschillende culturen, zo ook dit Slavische volksverhaal. Toch heeft ze er haar eigen draai aan gegeven. Hoewel het best een beetje een griezelig sprookje is, heeft Sophie er een ontzettend mooi en warm verhaal van gemaakt. Je leert Marinka goed kennen, leeft helemaal met haar mee en krijgt begrip voor de keuzes die ze maakt. Ook zie je haar in het boek een hele mooie ontwikkeling doormaken. Het huis op kippenpoten is namelijk een verhaal over zelfontdekking. Het staat al vast dat Marinka de volgende Jaga wordt, maar wil ze dit wel? Daarnaast is Het huis op kippenpoten ook een verhaal over het vinden van je eigen lot, zelfs als je toekomst al in de sterren geschreven lijkt. Kan Marinka aan haar lot ontsnappen?

Je leert in Het huis op kippenpoten niet alleen Marinka kennen, maar ook de persoonlijkheid van het huis. Ook al spreekt het huis niet, door de speelsheid en nukkigheid kun je je helemaal een voorstelling van haar maken en leef je met het huis mee wanneer Marinka het afwijst.

Het huis op kippenpoten is een ontzettend mooi verhaal, maar soms ook een beetje verdrietig. Marinka wil graag vrienden maken, maar dit mag eigenlijk niet van Baba. Daarnaast gaat het boek ook over leven en dood, maar op een positieve manier en over de acceptatie van de dood. Wanneer iemand door de Poort gaat, vraagt Baba Jaga: 'Wat neem je mee naar de sterren?', over een mooie herinnering uit iemands leven.

Een uniek, betoverend verhaal wat je positief zal verrassen!

Recensie: Het huis op kippenpoten - Sophie Anderson

Het huis op kippenpoten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het enige wat de twaalfjarige Marinka wil, is een vriend. Een echte vriend. Niet zoals haar huis op kippenpoten. Oké, het huis kan tikkertje en verstoppertje spelen, maar Marinka verlangt naar een mensenvriend. Iemand met wie ze kan praten en waar ze geheimen mee kan delen. Maar dat is moeilijk als je oma een Jaga is, een bewaker die doden naar het hiernamaals begeleidt. Het is nóg moeilijker als je in een huis woont dat over de hele wereld heen zwerft… En nog erger: Marinka wordt getraind om een Jaga te worden. Dat betekent geen school, geen feestjes – en geen speelkameraadjes die langer dan een dag in haar leven blijven.
    Wanneer Marinka de kans krijgt om een echte vriend te maken, overtreedt ze alle regels… met verschrikkelijke gevolgen. Haar geliefde oma verdwijnt op mysterieuze wijze, en het is aan Marinka om haar terug te vinden – ook als dit betekent dat ze een gevaarlijke reis naar het hiernamaals moet maken

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen