• onze waardering

Thuis in het kunstcafé - Sue McDonagh  RECENSIE

Recensie: Thuis in het kunstcafé - Sue McDonagh 

Het had een perfecte, romantische vakantie moeten worden voor Flora, maar in plaats daarvan eindigt het in een drama. Ze vlucht met de motor van haar vriend naar de kust van Wales voor een vakantie voor één. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke kunstcafé, waar warme choco en heerlijk gebak haar haar problemen enigszins doen vergeten. En als er dan ook nog een knappe strandwacht uit Australië opduikt en haar hulp biedt, ontstaat er langzaamaan een thuisgevoel in plaats van het gevoel op vakantie te zijn. Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen? 

Thuis in het kunstcafé is het derde deel uit de reeks met het kunstcafé van Sue McDonagh. Ondanks dat is het boek goed als losstaand verhaal te lezen en maak je geleidelijk aan kennis met Flora en alle andere personages in het verhaal. Flora is een erg prettig personage en je leeft direct met haar mee. Ook de andere meest belangrijke personages komen goed tot leven en hebben een fijn karakter waarin je je kunt inleven. Er komen best wat personages aan bod, maar ze zijn zodanig uitgewerkt dat het niet moeilijk is om ze uit elkaar te houden. 

De schrijfstijl van Sue McDonagh in Thuis in het kunstcafé is beeldend en leest makkelijk weg. Je ziet de kust van Wales voor je, of de warme choco met de overheerlijke gebakjes die Flora in het kunstcafé krijgt. Hierdoor kun je je een goed beeld vormen van de plaats waar het zich afspeelt. Het verhaal zelf is leuk bedacht, maar kabbelt soms een beetje voort. Er zit niet heel erg veel vaart in het verhaal, maar naar mate het einde vordert begint dit steeds meer te veranderen. Er volgen wat plottwists waardoor de interesse opnieuw wordt gewekt en je weer op scherp staat. Uiteraard met een mooi einde voor het verhaal.  

Al met al is Thuis in het kunstcafé van Sue McDonagh een fijn boek voor tussendoor dat zijn plus- en minpunten heeft. Het is een leuk verhaal met leuke en fijne personages, maar de uitwerking had soms net wat beter kunnen zijn.

Recensie: Thuis in het kunstcafé - Sue McDonagh 

Thuis in het kunstcafé

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Gebroken harten en heerlijk gebak in het Kunstcafé … Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één. Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is. Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen