• onze waardering

Een nieuw leven - Diney Costeloe RECENSIE

Recensie: Een nieuw leven - Diney Costeloe

Een nieuw leven is het vervolg verhaal van Charlotte uit Het meisje zonder naam. Charlotte heeft inmiddels een gezin en is gelukkig op het platteland van Engeland. Dan zorgt een reeks gebeurtenissen dat haar leven weer op zijn kop komt te staan.

Het verhaal van Een nieuw leven laat duidelijk zien hoe lang de nasleep van een oorlog kan duren. Niet alleen door het rouwen om verloren naasten en het leven met littekens die in de oorlog zijn opgelopen maar ook het wantrouwen naar vreemdelingen en het worstelen om het hoofd boven water te houden. Ook geeft Een nieuw leven een mooie weergave van het Engelse platteland in die eerste 10 jaar na de oorlog. Het kost even tijd om in het verhaal van Een nieuw leven te komen als je Het meisje zonder naam niet hebt gelezen. De eerste paar hoofdstukken kabbelt het verhaal een beetje voort zonder dat er echt iets gebeurd. Wat leuk is voor wie het eerste deel heeft gelezen omdat je erachter komt hoe het leven van Charlotte verder gaat. En natuurlijk ook met Charlottes beschermer Harry Black. Als apart boek voelt het verhaal van Harry Black soms alsof het niet bij het boek hoort omdat er maar één korte ontmoeting is tussen Charlotte en Harry en hun wegen daarna definitief scheiden. Het is dus aan te raden om Het meisje zonder naam eerst te lezen hoewel het niet strikt noodzakelijk is om het verhaal van Een nieuw leven te kunnen volgen.

De schrijfstijl van Diney Costeloe is erg aangenaam en stabiel door al haar boeken heen. Je weet dat je als je eenmaal in een verhaal van haar zit het moeilijk is om het weg te leggen. Haar schrijfstijl is toegankelijk voor een breed publiek en leest gemakkelijk weg.  Door de manier waarop ze haar personages omschrijft en tot leven laat komen is het gemakkelijk met ze mee te leven. Zelfs met degenen aan wie je eigenlijk een hekel hebt, zoals Daphne in dit verhaal. Doordat Diney Costeloe haar voldoende achtergrond heeft gegeven is het wel te begrijpen waarom ze de keuzes maakt die ze maakt en zorgt wel voor heel wat spanning in het verhaal. Favoriet in het verhaal is natuurlijk Charlotte die ondanks alles wat ze heeft moeten doorstaan positief in het leven blijft staan.

Samengevat is Een nieuw leven wederom een aanrader van de hand van Diney Costeloe. Fans van deze schrijfster kunnen hun hart weer ophalen met dit verhaal. En ook voor elke liefhebber van historische romans is Een nieuw leven en eigenlijk alle boeken van Diney Costeloe een aanrader.

Recensie: Een nieuw leven - Diney Costeloe

Een nieuw leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tien jaar na haar reis per Kindertransport van Duitsland naar Londen heeft Charlotte een goed leven opgebouwd – maar als een oude vriend van vroeger opduikt, dreigt hij haar geluk te verstoren…

  Engeland, 1949. Charlotte is gelukkig getrouwd en geniet van haar leven op het platteland, iets dat ze niet voor mogelijk had gehouden toen ze aan het begin van de oorlog als 13-jarig meisje met een Kindertransport Duitsland moest ontvluchten. Maar dan duikt een oude vriend uit het verleden op in haar nieuwe wereld. Harry was haar beschermer toen ze niemand anders had en daar zal ze hem altijd dankbaar voor zijn, maar zijn aanwezigheid nu dreigt haar nieuwe leven te doen ontsporen. De oorlog is dan wel voorbij, maar het verleden laat je nooit met rust…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen