• onze waardering

Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland RECENSIE

Recensie: Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

De tienjarige Nila, woont sinds het overlijden van haar moeder, samen met haar vader. Alleen is het niet zo gezellig meer thuis. Sinds haar moeder er niet meer is, praat haar vader namelijk niet meer. Dan komt Nila per ongeluk Athena tegen, de grootste kunstmatige intelligentie-assistent ter wereld! Ineens heeft Nila het antwoord op elke vraag die ze ooit wilde stellen. Maar dan worden Nila en haar virend Alan Alan achtervolgd door de slechte schepper van Athena...

Nila en het antwoord op echt alles maakt je meteen nieuwsgierig wanneer je het in handen hebt. Niet alleen de flaptekst is heel aansprekend, maar ook de leuke tekeningetjes en natuurlijk de titel maken je nieuwsgierig naar het verhaal. Als je begint met lezen, zit je dan ook al snel in het verhaal. Nila vindt een apparaatje wat ze in haar oor kan doen en dat apparaatje kan praten. Nila komt erachter dat het apparaatje Athena heet en ze heeft werkelijk het antwoord op alle vragen die Nila heeft. Dat kom wel heel goed uit, want Nila heeft nogal wat vragen...

Je leeft meteen ontzettend mee met Nila. Je merkt al snel dat ze het thuis niet makkelijk heeft: haar moeder is er niet meer en haar vader praat niet meer. Athena helpt Nila om de relatie met haar vader weer op te bouwen. Daarnaast maakt Nila ook een ontwikkeling door in het verhaal. Ze leert dat niet alle vragen een antwoord hoeven te hebben. Misschien is ook een antwoord, en soms is 'misschien' als antwoord goed genoeg.

Ondanks de aangrijpende thuissituatie van Nila, is Nila en het antwoord op echt alles ook een ontzettend komisch en mysterieus verhaal. Er is namelijk een verborgen schat, de schepper van Athena wil haar weer te pakken krijgen en haar vriend Alan Alan draagt wenkbrauwen die gemaakt zijn van hondenhaar. Ook Alan Alan is een personage wat zeker iets toevoegt aan het verhaal. Het is een lieve, vriendelijke (maar ook een beetje bange) jongen die samen met zijn twee vaders woont. Het boek heeft ontzettend leuke hoofdstuktitels, waardoor je steeds benieuwd bent naar wat er in het hoofdstuk komen gaat. Ook heeft Sam Copeland een ontzettend snelle manier van schrijven. Er gebeurt steeds van alles in het verhaal, waardoor je maar blijft lezen! Ook de vele illustraties van Sarah Horne voegen zeker iets toe en passen bij de dwaasheid van het verhaal. Ondanks dat het boek iets dikker is, leest het door de fijne manier van schrijven en de vele illustraties erg vlot.

Nila en het antwoord op echt alles is een boek wat je aan het lachen en aan het huilen maakt. Het is een ontzettend komisch, maar ook ontroerend verhaal over rouw en omgaan met verlies. Een boek wat je zeker nog even bij zal blijven!

Recensie: Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Nila en het antwoord op echt alles

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  ‘Nila en het antwoord op echt alles’ is een briljant en grappig nieuw boek van Sam Copeland, bekend van ‘Kasper wordt een kip’. Nila zit vol vragen. Waarom is haar moeder plotseling verdwenen? Zal haar vader ooit nog praten? En kunnen alpaca’s eigenlijk dronken worden? Dan vindt Nila Athena, een apparaatje dat haar antwoord geeft op alles: van de hoofdstad van Mozambique tot de kleur onderbroek van Nila’s leraar. Samen met Athena kan Nila haar familie redden, dat weet ze zeker. Maar het bedrijf dat Athena heeft gemaakt wil haar terug. Het leidt tot een spectaculair avontuur waarin Nila leert dat alpaca’s zeker dronken kunnen worden, én dat op sommige vragen geen antwoord bestaat. Een hartverwarmend en razend spannend kinderboek vol humor en met een heel klein vleugje sciencefiction en hilarische illustraties.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Trailer The Princess Switch 3 onthuld door Netflix

 • De beste romantische komedies van 2021 (tot nu toe)

 • Deze films en series worden eind oktober van Netflix verwijderd

 • Disney karakters in de stijl van Tim Burton

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen