• onze waardering

Be more vegan - Niki Webster RECENSIE

Recensie: Be more vegan - Niki Webster

Dit is het perfecte boek om stap voor stap veganisme te omarmen. De titel zegt namelijk al genoeg: Be more vegan. Je hoeft namelijk niet van de ene op de andere dag je hele voedingspatroon om te gooien. Het is namelijk al lastig genoeg om kleine dingen te veranderen. In Be more vegan laat Niki Webster je zien hoe je beetje bij beetje dingen kunt vervangen of veranderen, want in de wereld waar in we leven is het vaak moeilijk om hiermee te starten.

Be more vegan start met een introductie over Niki en waarom zij zelf veganistisch is gaan eten. Gevolgd door een uitgebreide uitleg over veganisme, dierenwelzijn, de planeet en vegan fashion. Leuk om te lezen en het draagt echt bij aan jouw kennis over veganisme. Direct daarna staat er een lijst met 'rare' vragen. 'Eet je allee sla?', 'Krijg je wel genoeg vitamine B12 binnen?' & 'Is veganisme niet gewoon een hype?'. Door je meer te verdiepen in deze vragen en het veganistische voedingspatroon krijg je direct meer inzicht in waarom het bijdraagt aan de wereld, maar ook hoe je er zelf zo veel mogelijk uit kunt halen. Het is allemaal lekker simpel en luchtig geschreven, waardoor je niet direct het gevoel krijgt dat de wereld vergaat als je niet NU begint met volledig veganistisch eten.

Is veganistisch eten gezond? Be more vegan geeft ook hier antwoord op. Wat heb je nodig en hoe krijg je dit uit jouw dieet. Een handig lijstje met voedingsstoffen en een lijst met 'vervangers' is toegevoegd zodat het jou zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt om stap voor stap aan de slag te gaan.

Vaak is het lastig om voor dierlijke producten een goede (en simpele) vervanger te vinden als je veganistisch kookt. In Be more vegan is het Niki goed gelukt om vervangers te gebruiken die je gewoon in de supermarkt kunt kopen of die je makkelijk en snel zelf kunt maken. Zo zal het geen extra tijd kosten, omdat je uren in de keuken moet staan of om naar een speciaalzaak te gaan voor de bijzondere ingrediënten. Dit is bij veel vegan recepten vaak een ander verhaal, dus mega veel pluspunten voor dit boek. 

Je vind in Be more vegan ontbijt-, lunch- & dinerrecepten, maar ook snacks en zoete extra's. Zo kun je op elk deel van de dag wel iets aanpassen om te experimenteren met veganistisch eten. Bij bijna elk recept in Be more vegan biedt Niki een extra tip, zo kan je met één recept soms eindeloos variëren of iets toevoegen, zodat het nét wat specialer wordt.

Bonenstoof met vegan worstjes

Dit recept is ontzettend makkelijk, maar ook ontzettend smaakvol. Je kunt gewoon vegan worstjes uit de supermarkt halen, gooit alles even in een hapjespan om gaar te worden en daarna nog even in de oven om te stoven. Wat mij altijd blijft verbazen bij veganistische recepten zijn de bijzondere combinaties van ingrediënten en smaken. Zo worden er hier sojasaus, tomatenblokjes en ahornsiroop gemengd waardoor het ontzettend veel smaak krijgt zonder dat je veel moeite hoeft te doen. De foto ziet er niet zo smakelijk uit, maar gelukkig was het dat wel!

Smoothiebowl

De smoothiebowl zie je steeds vaker verschijnen in (lunch)cafés en restaurants. Daarom vond ik het leuk dit zelf eens te proberen. Je hebt hier wel een powerblender of goede foodprocessor voor nodig, maar die heb ik gelukkig in huis. Er wordt eigenlijk een soort basis recept gedeeld die je volledig zelf kunt aanvullen. Daar heb ik vooral met mijn toppings gebruik van gemaakt. De bowl ziet er natuurlijk mega instagrammable uit en het resultaat was ontzettend lekker. Wel echt iets voor de zomer, want het blijft een soort ijsje als ontbijt.

Veel 'normale' producten in de supermarkt bevatten onbewust dierlijke producten, hierdoor is het best ingewikkeld om de stap naar volledig veganistisch eten (en leven) te maken. Be more vegan is een heel fijn boek die ontzettend goed in elkaar zit. Het bied je handvatten om beetje bij beetje producten en gerechten te vervangen en langzamerhand het veganistische eetpatroon te ontdekken. Niki heeft ontzettend lekkere en simpele recepten in het boek gezet waardoor je zeker weten veganisme (meer) wilt gaan ontdekken en omarmen.

Recensie: Be more vegan - Niki Webster

De wet van de onschuld

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een nieuwe thriller met Lincoln-advocaat Mickey Haller in de hoofdrol

    Advocaat Mickey Haller wordt aangehouden, en de politie vindt vervolgens het lichaam van een van Hallers cliënten in de kofferbak van zijn Lincoln. Hij wordt beschuldigd van moord, maar hij weet meteen dat hij erin is geluisd. De exorbitante borgtocht van vijf miljoen dollar, hem opgelegd door een wraakzuchtige rechter, kan hij niet betalen.

    Vanuit de gevangenis in het centrum van Los Angeles kiest Mickey Haller ervoor om zijn eigen verdediging te doen. Hij moet een strategie bedenken, terwijl hij ook voortdurend op zijn hoede moet zijn – als vertegenwoordiger van de rechtspraak is hij een doelwit voor de andere gevangenen. Met de hulp van zijn vertrouwde team, onder wie Harry Bosch, probeert hij uit te zoeken wie achter de poging zit om zijn leven te verwoesten, en vooral: waarom. Pas dan kan hij proberen de rechter en de jury van zijn onschuld te overtuigen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen