• onze waardering

Job & Perry, een klootzak-proof kookboek - Job Pattinasarany & Perry de Man RECENSIE

Recensie: Job & Perry, een klootzak-proof kookboek - Job Pattinasarany & Perry de Man

De programma's van Job & Perry op 24Kitchen zijn niet mijn meest favoriete, al moet ik toegeven dat ik meestal wel blijf hangen. Waarschijnlijk toch door de gerechten die Job en Perry de kijker voorschotelen. Vaak zo eenvoudig dat je denkt dat je het ook zonder recept wel zou kunnen maken, maar je moet er natuurlijk wel even opkomen en niet iedereen is een keukenprins of – prinses.

In navolging van hun programma's vond ik ook de titel van het boek Job & Perry, een klootzak-proof kookboek niet meteen heel aantrekkelijk. 'Daar gaan we weer', dacht ik nog, 'twee mannen die zo nodig een alternatief kookboek willen maken'.

Mijn scepsis verdween al snel toen ik het boek voor de eerste keer doorbladerde. Job en Perry zijn wel degelijk koks. Perry de Man runt 'De Toko' in Rotterdam en Job is freelance kok. De Chinees-Indische keuken komt ook  terug in Een klootzak-proof kookboek, maar naast dat is er ook aandacht voor Suriname en Italië en andere thema's als snacks, pickles, zoet, golden oldies en sandwiches. En, heel fijn, heel moeilijk wordt het nooit. Job & Perry, een klootzak-proof kookboek lijkt echt te zijn wat de titel belooft: Recepten die iedereen kan maken. Van het supereenvoudige Italiaanse pastagerecht Cacio e Pepe, dat enkel bestaat uit spaghetti, pecorino, peper en zout (zo eenvoudig kennen we het van de Italianen) tot de nog steeds niet moeilijke Nasi Gori, style di Korsou, jij kan het zeker maken. Dat geldt ook voor de chique gestoomde oesters à la Tai Wu en de alledaagse Allerbeste tosti aller tijden, gemaakt van een rond Turks brood.

Job & Perry, een klootzak-proof kookboek wordt, naast foto's van de gerechten opgeleukt met foto's van Job & Perry. Lopend door de straten van hun Rotterdam, maar vooral etend bij hun favoriete eettentjes. De gerechten kwamen op de foto zoals ze zijn gemaakt en zoals jij ze ook zelf kan maken. Dat voorkomt teleurstellingen omdat het er nooit zo uitziet als op de gelikte foto in de meeste kookboeken.

Job & Perry, een klootzak-proof kookboek pak je niet (alleen) als je gasten krijgt. Ook wanneer je een keer geen inspiratie hebt sla je het gemakkelijk open. Dat zal me zeker nog vaker overkomen. Mijn eerste recepten maakte ik op vakantie waar deze klootzak niet heel veel keukengerei heeft. Op het menu stond, want éénpansgerecht, Tortilla met Aioli uit het hoofdstuk Golden oldies. Blijkbaar het eerste gerecht wat Job en Perry maakten op 24kitchen. Het garen van de aardappel en ui in olijfolie kende ik eigenlijk niet, maar het was behoorlijk eenvoudig en het eindresultaat, waar ikzelf ook nog een paprika uit de groentelade doorheen deed, smaakte uitstekend.  Erbij aten we Zuurgoed uit het hoofdstuk pickles. Lekker voor op de camping en uiteraard ook heel eenvoudig te maken.

Job en Perry hebben me verrast met dit fijne kookboek vol bruikbare recepten!

 

Recensie: Job & Perry, een klootzak-proof kookboek - Job Pattinasarany & Perry de Man

Job en Perry

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that's it.

  Van Surinaamse broodjes tot aan cacio e pepe en soto ayam. En van gevangeniscake tot aan vissticks met remouladesaus en risotto nero om indruk te maken op je toekomstige ex.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen