• onze waardering

Roadtrip naar nergens - Barbara de Smedt  RECENSIE

Recensie: Roadtrip naar nergens - Barbara de Smedt 

Michelle Deckers is wegens omstandigheden tijdens de vakantie in haar oude Volvo gestapt en vertrokken naar het zuiden. Hier is ze op zoek naar zichzelf, of een sterkere versie van zichzelf. Op deze reis komt ze verschillende obstakels tegen waar ze mee om moet zien te gaan. Nadat er een lijk gevonden is op het strand neemt het verhaal een stroomversnelling. Michelle komt midden in een dramatisch verhaal terecht en weet soms niet meer wat ze moet doen. Weet Michelle zich groot te houden en door te gaan of vertrekt ze terug naar huis? Je leest het in Roadtrip naar nergens. 

Roadtrip naar Nergens is fijn geschreven. Korte hoofdstukken worden afgewisseld met wat langere hoofdstukken. Michelle kijkt veel terug in het verleden waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de redenen dat Michelle vertrokken is met haar Volvo. Verder heeft Barbara de Smedt een heel fijn verhaal neer weten te zetten. De spanning van de gebeurtenissen zorgen ervoor dat je lekker door kunt lezen en echt het verhaal ingetrokken wordt.  

Het hoofdpersonage van Roadtrip naar Nergens is Michelle Deckers. De meeste hoofdstukken worden dan ook vanuit haar perspectief verteld. Verder worden haar hoofdstukken afgewisseld met hoofdstukken die in italics geschreven zijn. Deze hoofdstukken zijn het verhaal van de moordenaar. In de epiloog wisselen verhalen van verschillende personages uit het boek zich af zodat je weet hoe zij terechtgekomen zijn. Helaas mist hier nog een beetje een afsluitend hoofdstuk over Michelle zelf. We weten nu niet of ze daadwerkelijk sterker uit het verhaal gekomen is en of ze nu gelukkiger is.  

Het plot van Roadtrip naar Nergens is goed opgebouwd. Het verhaal begint met een spannend proloog waardoor je al weet dat er spannende dingen staan te gebeuren. Vervolgens komt het verhaal rustig op gang waarbij Michelle en haar trip door Portugal worden geïntroduceerd. Wanneer zij Isa ontmoet begint het verhaal spannend te worden. Dit komt mede door de vele vragen die Michelle heeft bij het gedrag van Isa en haar reactie op sommige gebeurtenissen. Vanaf dat moment wordt het verhaal dan ook een stuk spannender en wil je graag doorlezen om erachter te komen of het Michelle lukt zonder kleerscheuren uit dit bizarre verhaal te komen. Wel is de verhaallijn misschien een tikkeltje ongeloofwaardig. De gebeurtenissen zijn misschien wel erg extreem voor wat je op een roadtrip zou ervaren. Desondanks is het verhaal goed opgebouwd en het zeker waard om te lezen. 

Roadtrip naar Nergens geschreven door Barbara de Smedt is een spannend verhaal over de roadtrip van Michelle. Dankzij een aantal gebeurtenissen neemt het verhaal een spannende wending en hoop je met alles dat Michelle goed uit het verhaal komt. Dankzij de epiloog weet je hoe het met sommige personages uit het verhaal afloopt. Wel mist hier nog een stukje over hoe het met Michelle gaat. Verder is het plot goed opgebouwd en het verhaal spannend daarom krijgt het verhaal dan ook vier hartjes.

Recensie: Roadtrip naar nergens - Barbara de Smedt 

Roadtrip naar Nergens

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt in een Volkswagen busje. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, begint de gevaarlijkste rit van haar leven.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen