• onze waardering

Beestenboel: Emma gaat naar school - Federico Van Lunter RECENSIE

Recensie: Beestenboel: Emma gaat naar school - Federico Van Lunter

Vandaag is het de eerste schooldag voor Emma, dat is eigenlijk wel best spannend. Een hele dag in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen en zonder mama... Emma wordt er een beetje onzeker van.

Gelukkig heeft Emma een idee, wat als ze nu eens haar mooie verenpakje zou aantrekken naar school? Dan lijkt ze op een vogeltje dat gaat uitvliegen en dit geeft haar vast en zeker de moed om de eerste schooldag aan te kunnen.

In Beestenboel: Emma gaat naar school is het hoofdpersonage, Emma, een jonge kleuter die voor de allereerste keer naar school gaat. Net zoals vele andere kleuters van haar leeftijd vind Emma deze gebeurtenis best wel spannend en voelt ze zich een beetje onzeker.

Emma is gelukkig erg creatief en bedenkt een oplossing die haar toch een zeker en geborgen gevoel geeft op school. Zoals sommige kindjes een houvast hebben aan hun knuffel of fopspeen, besluit Emma dat haar verenpakje haar minder bang zal maken voor deze spannende gebeurtenis.

Schrijver Federico Van Lunter legt in het verhaal volledig de focus op jezelf kunnen en durven zijn. Emma is namelijk toch een beetje onzeker over haar verenpakje maar de andere personages in Beestenboel: Emma gaat naar school zijn allemaal erg lief en enthousiast over haar mooie pakje.

Wat ook meteen opvalt in het verhaal is dat schrijver Federico Van Lunter personages toont met verschillende afkomsten, kenmerken en een verschillende huidskleur. Diversiteit is erg aanwezig in het verhaal en past ook erg goed bij het thema "jezelf zijn". 

Het verhaal en de thema's die aan bod komen sluiten volledig aan bij de belevingswereld van 3-jarige kleuters. Daarnaast zijn ook de illustraties erg passend voor deze leeftijd. Ze zijn kleurrijk, eenvoudig en bevatten leuke elementen. Ook beelden ze het verhaal zeer goed uit en zorgen ze voor een duidelijke visuele voorstelling van de tekst. 

Er bestaan al vele boekjes over de eerste schooldag maar met Beestenboel: Emma gaat naar school pakt Federico Van Lunter het thema op een nieuwe en originele manier aan. Het prentenboek is aansprekend en daagt kleuters uit om zichzelf te willen en durven zijn.

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Het belangrijke thema, het leuke hoofdpersonage Emma en de mooie kleurrijke illustraties vormen de perfecte combinatie voor een leuk prentenboek over de eerste schooldag. Ik ben er zeker van dat dit verhaal vele jonge kleuters zal inspireren om zonder angst zichzelf te durven zijn.

Recensie: Beestenboel: Emma gaat naar school - Federico Van Lunter

Beestenboel 0 - Emma gaat naar school

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een vrolijk boek over altijd en overal jezelf durven zijn. Ook op je eerste schooldag! Voor kleine beestjes én grote kinderen vanaf 3 jaar. Het is een spannende dag vandaag. Emma gaat voor de eerste keer naar school. Maar ze is er klaar voor. Want haar verenpakje heeft sterke vleugels. Kijk maar eens hoe Emma kan vliegen! Misschien ben jij diep vanbinnen wel een tijger. Of een aapje! En misschien kun jij wel vliegen als een flamingo. Of springen als een poes. Beestenboel helpt je om te ontdekken hoe uniek je bent en hoe fijn het is om gewoon jezelf te zijn. Iedereen is anders... maar wie ben jij?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen