• onze waardering

Het begint met een vonk - Kelly Moran RECENSIE

Recensie: Het begint met een vonk - Kelly Moran

Het begint met een vonk is het vijfde en tevens laatste deel van de Redwood Ridge-serie. In dit deel volgen we Parker Maloney, de sherrif van het stadje Redwood. De Dragonders hebben hun oog op hem laten vallen en zijn vastbesloten hem te koppelen aan Maddie Freemont. Op de middelbare school was ze zijn aartsvijand en ook nu weet ze Parker met een paar woorden op de kast te krijgen. Maar toch weet Maddie hem te intrigeren en al snel trekken ze steeds meer samen op. Kan er toch iets moois tussen hun opbloeien?

De fans van de Redwood Ridge-serie kunnen hun hart op halen met Het begint met een vonk. Helaas is dit alweer het laatste deel van de serie. Sherrif Parker hebben we al even ontmoet in het vorige deel van de serie, maar in dit boek staat hij centraal. Het boek is los te lezen, de verhaallijn staat los van de eerdere delen, maar het is wel het leukst om de andere boeken eerst te lezen zodat je de personages al kent. Er wordt ook een aantal keer terugverwezen naar de gebeurtenissen uit het vorige deel, waardoor het wel echt het leukste is als je de vorige boeken eerst leest.

Parker is een heerlijk personage om over mee te lezen en al snel ben ook jij een beetje verliefd op hem. Hij is lief, knap en heeft een groot moraliteitsgevoel. Ook Maddie weet je te raken en je zal haar al snel in je hart sluiten. Ze heeft een moeilijke periode achter de rug en door wat haar familie heeft gedaan keert de gemeenschap van Redwood haar de rug toe. Maddie is ontzettend sterk en als lezer kan je dan ook niet anders dan respect hebben voor haar hoe sterk ze is en hoe ze zich hierdoorheen slaat.

Het begint met een vonk is een vrij dun boek en sommige onderwerpen komen dan ook maar kort aan bod. Zo blijken Parker en Maddie al een geschiedenis samen te hebben, maar er wordt hier in het boek maar heel kort aandacht aan besteed. Hierdoor komt het op de lezer niet helemaal over. Dit is jammer, want hierdoor had het boek nog meer diepgang kunnen hebben.

Toch heeft Kelly Moran de personages goed genoeg uitgedacht en beschreven om echt met ze mee te voelen. Je voelt de pijn van Maddie, voelt de beschermingsdrang van Parker en op het eind zal je van ontroering al snel een traantje wegpinken. Voor de fans is het daarnaast leuk om alle oude karakters nog een laatste keer terug te zien in dit boek. Met de heerlijke schrijfstijl van Kelly Moran vlieg je echt weer door dit boek heen en heb je het (helaas) zo uit.

Het begint met een vonk is een prachtige afsluiter van de Redwood Ridge-serie van Kelly Moran. Alhoewel de auteur sommige onderwerpen en gebeurtenissen wat meer had mogen omschrijven en er wat meer de tijd voor had mogen nemen, is het weer een prachtig verhaal geworden dat je vanbinnen verwarmd. Parker en Maddie zijn prachtige personages die je zeker nog een tijdje bij zullen blijven. Het begint met een vonk krijgt van mij 4 hartjes.

Recensie: Het begint met een vonk - Kelly Moran

Redwood Ridge 5 - Het begint met een vonk

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De beste feelgood vind je in Redwood Ridge, in de bergen van Oregon…

    Parker Maloney is de sheriff van het stadje Redwood. En hij is een van de weinige singles in de stad die het niet op een rennen zet als het zogenaamde drakentrio eraan komt – de O’Grady-dames die iedereen in Redwood schaamteloos proberen te koppelen. Parker vindt het niet erg om aan iemand gekoppeld te worden. Tenminste, totdat Maddie Freemont in Redwood verschijnt… zijn aartsvijand van de middelbare school. Zij is de enige die hem met slechts enkele woorden op de kast kan krijgen. Hij zou haar soms wel kunnen wurgen. Of kussen. Hoe dan ook, zolang ze maar haar mond houdt ...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen