• onze waardering

Family. Eat. Plant. - Lisette Kreischer RECENSIE

Recensie: Family. Eat. Plant. - Lisette Kreischer

Met Family. Eat. Plant. willen auteurs Lisette Kreischer en Maartje Borst aantonen dat vegan gerechten niet saai, eentonig of moeilijk moeten zijn. Met hun recepten tonen ze hoe je eenvoudig een vegan maaltijd voor het hele gezin op tafel tovert.

Ook delen ze ervaringen en oplossingen van vegan families die alles al hebben opgezocht en helemaal thuis zijn in de vegan keuken en levensstijl. Geniet mee van te recepten en ontdek de vegan keuken op een ongedwongen manier.

De laatste jaren is de vegan levensstijl meer en meer opgekomen en intussen heeft het zijn plaats ook gevestigd in de maatschappij. Steeds meer en meer warenhuizen verkopen vegan producten en ook in de horeca ontdek je steeds meer vegan opties op de menukaart.

Nu de vegan levensstijl geen taboe meer is durven steeds meer mensen de sprong te wagen naar een volledig vegan leven of kiezen sommigen ervoor om slechts af en toe vegan gerechten klaar te maken. Met Family. Eat. Plant. kan iedereen op een eenvoudige en ongedwongen manier kennis maken met de vegan keuken.

In hun boek verzamelden Lisette Kreischer en Maartje Borst zowel recepten voor familiegerechten, ovengerechten, ontbijt, lunch, snacks, salades, groentenschotels als desserts en gebak. Voor elk moment van de dag is er een eenvoudig of meer complex recept voorzien waarmee je als lezer aan de slag kan.

Ook leer je welke ingrediënten je als veganist best standaard in je voorraadkast hebt staan en lees je tussen de recepten door enkele verhalen van gezinnen die voor een vegan levensstijl kozen. Zij delen hun ervaringen, oplossingen en handige tips die hun erg helpen bij hun vegan levensstijl en anderen kunnen inspireren om dezelfde weg in te slaan.

Hoewel een volledige vegan levensstijl mij niet aanspreekt moet ik wel bekennen dat Family. Eat. Plant. erg lekkere gerechten bevat. Zelf koken wij af en toe vegetarisch dus deze recepten zijn dan ook een leuke inspiratiebron om mee aan de slag te gaan. Deze keer testte ik het recept voor Astrids Zandwafels en crunchy aardappels uit de oven.

Astrids Zandwafels

Wafels worden in ons gezin regelmatig gebakken. Zeker als de herfst er aan komt is er niets lekkerder dan de warme geur van versgebakken wafels in huis. Dat je wafels ook op een vegan manier kan klaarmaken was nieuw voor mij.

Zoals de titel al aangeeft gaat het hier niet om klassieke zachte wafels maar om een combinatie tussen een zandkoekje en een wafel. Beide eet ik erg graag dus ik was erg benieuwd naar de combinatie van deze twee soorten gebak.

Het deeg voor de zandwafels was eenvoudig te maken en snel klaar. Je kan dan ook vrij snel beginnen met het bakken van de wafels. Ook dit verschilde niet veel van het bakken van gewone wafels. Het is iets moeilijker om de hoeveelheid in te schatten omdat het deeg minder uitvloeit dan normaal wafeldeeg maar na een paar keer testen heb je dit onder de knie. 

Zodra de wafels afkoelen beginnen ze lekker krokant te worden en eens ze volledig afgekoeld zijn, hebben ze de structuur van een zandkoekje. Ik vond de wafels zelf erg lekker en de combinatie van twee soorten gebak is erg origineel. Wat mij betreft zijn ze erg geslaagd!

Crunchy aardappels uit de oven

Aardappels met schil in de oven staan hier minstens twee keer per maand op het menu. Meestal zijn dit aardappelpartjes, krieltjes of hasselbackaardappelen, dus ik was erg verrast toen ik zag dat er nog een andere mogelijkheid is. 

Het recept is zo eenvoudig dat ik verbaasd was dat we hier zelf nooit op zijn gekomen. Het duurt even voor de aardappelen gaar zijn maar omdat de bereiding zo weinig werk inneemt kan je intussen nog andere dingen voorbereiden in de keuken en dan vliegt de tijd zo om.

De aardappelen kwamen heerlijk smeuïg en krokant uit de oven en smaakten werkelijk overheerlijk. Wij combineerden deze aardappelen met gevulde portobello's om in het vegan thema te blijven en hebben erg genoten van dit recept. De crunchy aardappels uit de oven behoren vanaf nu tot onze reeks van veelgebruikte aardappelbereidingen!

Dit boek krijgt van mij 4 hartjes. Met Family. Eat. Plant. slaagden Lisette Kreischer en Maartje Borst er in om een kookboek te schrijven met toegankelijke vegan recepten voor het hele gezin. Zowel volwaardige veganisten als sporadische ontdekkers van de vegan keuken kunnen zich uitleven met dit boek en genieten van de prachtige verhalen en lekkere gerechten.

Recensie: Family. Eat. Plant. - Lisette Kreischer

FAMILY.EAT.PLANT

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Plantaardig eten voor de hele familie: FAMILY.EAT.PLANT. De allerlekkerste en leukste recepten voor vega’s, vegans en flexi’s. Van de makers van MAN.EAT.PLANT.
     

    In FAMILY.EAT.PLANT. brengen Lisette Kreischer en Maartje Borst de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor het hele gezin en familie – in de breedste zin van het woord. Ook komen ervaringen en oplossingen van vegan families wereldwijd aan bod. Want: wat vinden de kinderen lekker? Hoe ga je om met peer pressure of vrienden? En wat als (groot)ouders of broers/zussen kritisch zijn? FAMILY.EAT.PLANT. neemt je mee op een positieve, plantaardige en ontzettend lekkere ontdekkingsreis. Voor alle monden van alle leeftijden en voor alle dieren en onze prachtige planeet.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen