• onze waardering

Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk RECENSIE

Recensie: Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk

Het leesboek Films die nergens draaien is geschreven door Yorick Goldewijk. Yorick Goldewijk is ook wel bekend van zijn eerder verschenen boekenreeks Billy Extra Plankgas. Met dit boek, Film die nergens draaien, heeft hij weer een topper geschreven. Het boek gaat over Cato, een meisje dat houdt van avontuur en graag meer over haar moeder te weten wil komen. Bij de geboorte van Cato is haar moeder overleden. Cato heeft haar moeder dus nooit gekend en weet van een foto hoe zij eruit ziet. Na het overlijden van haar moeder is de vader van Cato helemaal veranderd, hij is erg afwezig. Een kaartje van de bioscoop verandert alles. In deze bioscoop kan er namelijk een tijdreis gemaakt worden, je hoeft alleen maar door het filmdoek te stappen. Dit zorgt voor vele en mooie avonturen.  

Het boek is te lezen voor kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar. Er staan soms wel wat uitdrukkingen in die misschien niet helemaal worden begrepen. Voorbeelden hiervan zijn van je stuk gebracht worden, zich verbonden voelen met en niet met je laten sollen. Mogelijk is hier wat uitleg nodig van een volwassene, maar dat is wel weer erg leerzaam voor de kinderen.  

Er zijn helaas weinig illustraties te vinden. Heel af en toe is er een pagina met wat dwarrelende blaadjes, verder zijn er geen illustraties in het boek. Dit is wel jammer want soms ben je erg benieuwd hoe de omgeving er dan uit ziet, zoals de bioscoop of een park waar Cato aan het eind van het boek met een bijzonder persoon zit.   

Films die nergens draaien is een boek dat erg mooi geschreven is. Je zou dit boek kunnen beschrijven als grappig, avontuurlijk maar ook ontroerend. Er zitten ontroerende stukken in wanneer het gaat over het gemis van Cato haar moeder. Dit is een mooi boek om ook als volwassene te lezen. Het laatste hoofdstuk maakt veel indruk op zowel jong als oud. Het boek leest zo lekker weg dat je eigenlijk hoopt dat er nog een deel gaat komen.  

Recensie: Films die nergens draaien - Yorick Goldewijk

Films die nergens draaien

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Spannend, geheimzinnig, geestig en ontroerend: dit boek heeft alles om je naar een compleet andere wereld te voeren en je daar totaal in de ban te houden!

  Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze. Wanneer ze thuis een vreemd kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat deze weer open is, besluit Cato er een kijkje te gaan nemen. Al snel ontdekt ze dat er iets vreemds met de bioscoop aan de hand is, en dat het geen gewone films zijn die er draaien. De bioscoop lijkt in verbinding te staan met het verleden. Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen