• onze waardering

Reisbureau Wereldvreemd 2: Op de rand van de wereld - L.D. Lapinski RECENSIE

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd 2: Op de rand van de wereld - L.D. Lapinski

"Reisbureau Wereldvreemd, dat is net zo makkelijk van de ene naar de andere wereld springen als een andere kamer binnenlopen."

Het oude reisbureau staat dan ook vol met allerlei oude koffers. En al deze koffers kunnen je naar een andere wereld brengen. De koffers dienen hier als transportmiddel. 

In dit tweede deel van Reisbureau Wereldvreemd, zal Flick ook nu weer Jonathan, de eigenaar van Reisbureau Wereldvreemd, helpen.

Piratenkoningin Mez roept namelijk hun hulp in want De Breek, een waterwereld waar piraten en meervolk wonen, wordt namelijk stilletjesaan afgebroken. De magie van De Breek wordt gestolen door iets of iemand. Jonathan en Flick schieten uiteraard te hulp. Flick dient zelfs al haar magie te gebruiken om De Breek te redden. Zal het haar lukken...?

Jonathan en Flick doen in Op de rand van de wereld ook nu weer aan wereldhoppen. In elke wereld waarin ze terecht komen beleven ze allerlei avonturen. Extra spannend voor Flick, want in de andere werelden zit er steeds een ander tijdsverschil. Omdat ze haar 'wereldreizen' geheimhoudt voor haar ouders, dient ze met dit tijdsverschil steeds rekening te houden, wat zorgt voor meer stress en tijdsdruk. 

L.D.Lapinski, de auteur, zorgt ook nu weer met Op de rand van de wereld voor een spannend verhaal, boordevol glinsterende magie en magische reizen.

Toen Flick in het vorige boek met Jonathan optrok, was duidelijk geworden dat ze magisch begaafd was. Tijdens haar laatste avontuur had ze een schisma (een doorgang) tussen twee werelden opengetrokken en had ze het, gelukkig, overleefd. Ook nu weer zal ze haar magische begaafdheid moeten aanspreken...

In een andere wereld raakt ze namelijk een koffer kwijt en zonder koffer kunnen ze niet terugreizen... Flick en Jonathan gaan tot het uiterste om de koffer terug te krijgen. Deze keer krijgen ze de hulp van Avery, het nichtje van Jonathan.

L.D. Lapinski laat ons kennismaken met het meervolk, magische zeewezens, en neemt je mee in haar eindeloze fantasie.

Ze weet haar woorden steeds mooi vorm te geven: "Er hing een fijne nevel van magie in de lucht." Magie speelt dan ook een grote rol in Op de rand van de wereld.

Bovendien besteedt Lapinski ook aandacht aan genderneutrale woorden door 'hen' en 'hun' te gebruiken wanneer ze het over het meervolk heeft. Sommige personen passen namelijk niet in de hokjes 'man' of 'vrouw'.

Ook bedenkt ze 'nieuwe' woorden zoals 'slompkist' en 'tafelspitz'. Lapinski besteedt dus ook bijzondere aandacht aan de woorden die in het verhaal voorkomen.

In dit tweede deel krijgt Flick de hoofdrol toebedeeld. In het eerste deel was dit voornamelijk Jonathan. Jonathan is ook nu weer nog steeds op zoek naar zijn vermiste vader, Daniël. Zal hij hem terugvinden?

De vormgeving van Op de rand van de wereld is trouwens ook nu weer leuk gedaan: het boek lijkt op een koffer. Deze keer werd er gekozen voor een donkerblauwe achtergrond. Langs de binnenzijde werd een flap voorzien met stickers van de verschillende werelden. Leuk detail: de streepjescode is zelfs gemaakt in de vorm van een koffer...!

Het einde van Op de rand van de wereld is bovendien zeer verrassend en weet je als lezer tevens ook te ontroeren. Een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van avontuur, fantasy, actie en spanning!

Recensie: Reisbureau Wereldvreemd 2: Op de rand van de wereld - L.D. Lapinski

Reisbureau Wereldvreemd 2 - Op de rand van de wereld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je koffer vasthouden was nog nooit zo lastig, en Flick moet al haar magie aanwenden om de Breek te redden voordat-ie voor altijd verdwijnt. Maar of dat gaat lukken?

  Op de rand van de wereld is het tweede deel in de magische serie Reisbureau Wereldvreemd van L.D. Lapinski. De perfecte boeken om in te ontsnappen voor kinderen vanaf 10 jaar. Magisch avontuur vol vaart, humor en fantastisch uitgewerkte werelden.

  Wanneer piratenkoningin Mez alarm slaat is reisbureau Wereldvreemd in rep en roer. Mez’ wereld De Breek wordt kleiner en kleiner, en dus schieten Jonathan en Flick te hulp. De Breek is een waterwereld vol piraten en meervolk, en een bezoek is niet zonder gevaar.
  Je koffer vasthouden was nog nooit zo lastig, en Flick moet al haar magie aanwenden om de Breek te redden voordat-ie voor altijd verdwijnt. Maar of dat gaat lukken?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen