• onze waardering

Lock Down - Maren Stoffels RECENSIE

Recensie: Lock Down - Maren Stoffels

Drie vrienden moeten leren voor hun eindexamen. Dit gaan ze doen in een boerderij ergens op een plek waar verder niemand woont. Al gauw komen er dreigende berichtjes binnen en wordt hun trip toch wel iets gevaarlijker dan alleen het onschuldige leren wat ze van plan waren.

Lock Down is een spannende thriller waarin alles net even anders gaat dan de bedoeling is. De spanning word in de kern al gelijk goed neergezet doordat de berichtjes al vrij vroeg beginnen te komen. Dit zorgt gelijk voor een spannende sfeer waarin je door wilt lezen. Het boek heeft maar 182 pagina's maar komt niks te kort. De kern geeft je alles wat je wilt in een goed boek. De spanning word opgebouwd en de plottwists vliegen je om de oren heen. Wanneer jij het ene denkt zal het andere gebeuren. Het einde zat goed in elkaar, het voelt als een gesloten einde maar als Maren het wil kan er zo een vervolg op komen. 

De karaktereigenschappen die Lothus, Nova en Vin hebben komen heel erg overeen. Dit zorg zeker niet voor verwarring. Maren Stoffels heeft ze namelijk allemaal iets gegeven waardoor ze uit elkaar kunnen worden gehaald. Zit er een karakterontwikkeling in? Nee, dit is er helaas niet. Ja, ze hebben uiteindelijk in de gaten wat ze hebben misdaan. Maar op dat ene na zijn er geen veranderingen. Lothus is wel een van de betere karakters, ze heeft het meeste te verbergen en de schokkende onthullingen. Dit maakte haar gedurende het verhaal interessant.

Maren Stoffels heeft in Lock Down een knap staaltje schrijfwerk neergezet. De plotwists bleven maar komen waardoor je maar door wil blijven lezen. Ook de stukjes tussendoor waarin we kort de bedreiger zien zijn goed neergezet en zorgen ervoor dat je mee gaat raden. Lock Down is een thriller die goed in elkaar zat van begin tot eind, waar zelfs toen nog een grote onthulling zat.

Ik geef Lock Down 5 hartjes! Ik las hem in 1 zitting uit en heeft ervoor gezorgd dat ik op het puntje van mijn stoel zat. 

 

Recensie: Lock Down - Maren Stoffels

Lock Down

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ik weet waar jij mee bezig bent.
    Denk maar niet dat je bij die boerderij van me af bent.

    Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lock down moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Iemand die wel héél ver gaat voor wraak...

    Net als in haar eerder verschenen, veelgeprezen thrillers houdt Maren Stoffels je vanaf de eerste tot de laatste bladzijde op het puntje van je stoel. Meesterlijk speelt ze met de personages, met de perspectieven en verhaallijnen, laat ze de waarheid telkens weer kantelen als in een caleidoscoop. In deze ingenieuze thriller is niets wat het lijkt.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen