• onze waardering

Kook dit boek (stuk) - Molly Baz RECENSIE

Recensie: Kook dit boek (stuk) - Molly Baz

Kook dit boek (stuk) is hét kookboek wat je nodig hebt als je even geen inspiratie meer hebt. Dit dikke kookboek bevat alle basisrecepten die je nodig hebt om het hele jaar rond volop nieuwe gerechten te maken. En dat niet alleen: Molly Baz geeft je als receptontwikkelaar en voormalig Bon Appétit-ster een opwindende spoedcursus in de basisprincipes van koken. Dat doet ze met 95 gerechten en met haar 7 gouden regels. Zo kun jij als hobbykok een bijna chefwaardig gerecht bereiden. 

Het allereerst wat opvalt aan Kook dit boek (stuk) is de enorme dikte van het boek. Het boek bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt om heerlijke gerechten op tafel te zetten. Dat doet de Amerikaanse Molly Baz die ooit zelf op weg was om chefkok te worden, maar toch koos om zelf verder te gaan op haar eigen Instagram. Nu klinkt het misschien alsof je een volleerd chef moet zijn, maar nee, Kook dit boek (stuk) is juist voor thuiskoks. 

Je vindt '7 gouden regels' – bijvoorbeeld hoe je gerechten op smaak kan brengen of dat textuur en perfect uitgevoerde kooktechnieken alles bepalend zijn. Dit helpt je om de 95 recepten te maken. Je kunt verschillende QR-codes scannen zodat je ook echt de technieken kunt uitvoeren die bij een gerecht horen. Deze QR-codes zijn eenvoudig te scannen en brengen je naar uitleg over de technieken. Dit helpt zeker om nog beter te worden in de keuken en is erg leerzaam.

Je vindt vlees, vis, groenten, pasta, noedels, peulvruchten, soep, snacks en desserts. Eigenlijk alles wat je op tafel zou willen zetten. De recepten zijn erg volledig qua omschrijving, maar bevatten wat veel details. Zo bevat een pagina veel tekst en uitleg hoe je een gerecht zo goed mogelijk kunt maken. Het is wat teveel tekst om tijdens het koken ook nog eens te lezen terwijl je net je potje met voedsel op het vuur hebt staan. Maar dat is dan ook wel echt het enige minpunt. De opmaak van Kook dit boek (stuk) is heel mooi en de fotografie van de gerechten - of van Molly Baz - knalt van de pagina's af. 

Bij ieder gerecht vind je een onderverdeling in vers (de producten die kort houdbaar zijn), zuivel en voorraadkast (alle ingrediënten die je mogelijk in de kast hebt staan, toch is dit zeker niet zo!)

Ik maakte twee gerechten: perzik-tomaatsalade met gebakken halloumi en pastaschelpen met andijvie, ansjovis en mozzarella.

De perzik-tomaatsalade met gebakken halloumi is een gerecht met veel verschillende smaken. Zo combineer je halloumi - met een ietwat zoute smaak - met de zoete smaak van perzik en de tomaat. Toch werd dit een heerlijk geheel, waar je niet veel tijd voor nodig hebt. Het gerecht werd afgemaakt met verse basilicum en olijfolie.

Het tweede gerecht dat ik maakte, was pastaschelpen met andijvie, ansjovis en mozzarella. Weer een combinatie die ik zelf nog nooit had geproefd. Dit gerecht kost iets meer tijd dan de salade, maar dit is zeker de moeite waard. De panko die over de pasta gaat maakt het gerecht lekker crunchy en anders dan een standaard pasta. Het geheel smaakte als een gerecht die je zo in een restaurant geserveerd kan krijgen.

Kook dit boek (stuk) bevat gewoon alles. Het heeft heerlijke recepten, waardoor je stiekem ook een beetje een chefkok wordt. De smaken bij elkaar zijn om van te smullen en je leert ook nog eens van de extra uitleg die je met de QR-codes kunt bekijken. Het enige nadeel is de hoeveelheid tekst die je op een pagina vindt en dat je tijdens het koken niet alle tijd hebt om een lap tekst te lezen. Toch is Kook dit boek (stuk) zeker een aanrader en heeft het alles om van hobbykok een chef te worden.

 

Recensie: Kook dit boek (stuk) - Molly Baz

Kook dit boek

  • Auteur:

    Molly Baz
  • Verschenen:

    16 november 2021
  • Uitgave:

    ISBN 9789461432667
    Uitgever Good Cook
    304 pagina's
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    New York Times-bestseller: Kook dit boek (stuk)! 'Kook dit boek' is een door en door modern kookboek om een betere, inventieve en creatieve thuiskok te worden en biedt smaakvolle gerechten die iedereen kan maken. Receptontwikkelaar en voormalig Bon Appétit-ster Molly Baz geeft een opwindende spoedcursus in de basisprincipes van koken. Met de ‘7 gouden regels’ – o.a. hoe je gerechten op smaak kan brengen, dat textuur en perfect uitgevoerde kooktechnieken alles bepalend zijn – kook je moeiteloos door alle 95 recepten heen en blijf je deze herhalen. De recepten zijn een aantrekkelijke mix van eenvoudige, informele maar restaurantwaardige ‘cheffy’ gerechten. Met de diverse QR-codes heeft de gebruiker direct toegang tot instructievideo’s over de wat lastigere kooktechnieken. Ga aan de slag en kook dit boek stuk: van voorgerecht tot en met desserts. Gegrilde aubergines met gepekelde rozijnen in basilicumdressing, langzaam gegaarde kip met geplette aardappeltjes, piri-piri en aioli, krokante botergarnalen, salade met halloumi, perzik en tomaat of maak de overheerlijk miso-appeltaart. Met vele basisrecepten voor diverse dressings, sauzen, condimenten, inmaakrecepten en meer. Kortom: kook dit boek stuk!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen