• onze waardering

Terug naar huis - Jesús Carrasco RECENSIE

Recensie: Terug naar huis - Jesús Carrasco

Juan vertoeft heerlijk in Schotland nadat hij 4 jaar geleden met een smoes zijn vaderland Spanje heeft verlaten. Zijn dagelijks leven is niet noemenswaardig maar hij is gelukkig.

Daar komt abrupt een einde aan als zijn vader overlijdt en hij noodgedwongen terug moet naar Spanje. Een vluchtig gesprek zet hem vast op een plek die hij het liefst zo snel mogelijk zou willen ontvluchten. Samen met zijn moeder die aan dementie leid blijft hij achter, niet wetend dat zij de grip op de realiteit steeds meer verliest.

Is dan nu het moment aangebroken om eindelijk volwassen te worden en zijn verantwoordelijkheden onder ogen te komen?

Terug naar huis van schrijver Jesús Carrasco is een boek vol details en herinneringen. Deze zijn zo gedetailleerd en uitgebreid beschreven waardoor je soms de essentie van verhaal zou kunnen verliezen. Je word compleet meegezogen in de conflicten die de verschillende generaties doormaken in dit boek.

Het is een prachtig familie verhaal vol met de struggles die we allemaal doormaken, liefde, verlies, keuzes maken en verlangen. Maar bovenal de zorg dragen voor je ouders wanneer ze daar zelf niet meer toe in staat zijn. De liefde van dorpsgenoten en de mensen die echt bereid zijn te helpen waneer het moeilijk word.

Terug naar huis van Jesús Carrasco is de derde langverwachte roman van de hand van de schrijver die zelf ook roots heeft in Spanje. Zijn romans worden lovend ontvangen en hebben al meerdere prijzen en nominaties opgeleverd. Zijn boeken zijn persoonlijke verhalen en de band tussen moeder en zoon in Spanje is nog nooit zo op papier vastgelegd.

 

Recensie: Terug naar huis - Jesús Carrasco

Terug naar huis

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De langverwachte nieuwe roman van Jesús Carrasco, auteur van de veelgeprezen roman De vlucht

  Juan is erin geslaagd om een onafhankelijk bestaan op te bouwen door te verhuizen naar Edinburgh, ver van zijn familie vandaan. Maar dan overlijdt zijn vader en wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn kleine, Spaanse geboortedorp. Het is zijn bedoeling zo snel mogelijk na de begrafenis zijn gewone leventje weer op te pakken, totdat zijn zus een mededeling doet die zijn leven een compleet andere wending geeft. Ineens zit hij weer vast op de plek waaraan hij wilde ontsnappen, samen met zijn moeder, die steeds verder wegglijdt in het verleden.

  Terug naar huis is een familieroman die op briljante wijze het conflict tussen twee generaties laat zien. Die van de ouderen die hebben geworsteld om vooruit te komen en die een erfenis aan tradities willen doorgeven en die van hun kinderen die een eigen plek in de wereld moeten vinden. In deze ontroerende roman volgt Carrasco opnieuw memorabele personages die gedwongen worden ingrijpende beslissingen te nemen als het leven hun onverwachte keuzes voor de voeten gooit.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schemergeesten - Angie Sage

 • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

 • Soep. Bouillon. Brood.- Rachel Allen

 • Eerste hoofdstukken Blade Breaker van Victoria Aveyard nu te lezen

 • De meest standaard dingen in boeken die boekenwurmen irritant vinden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen