• onze waardering

Grace and Glory RECENSIE

Recensie: Grace and Glory 

Trinity dacht dat ze Zayne kwijt was, maar wonder boven wonder is hij toch teruggekomen. Alleen is hij niet zoals hij was, en schijnt hij problemen met zijn geheugen te hebben... Trinity wil er alles aan doen om de oude Zayne terug te krijgen, met behulp van onder andere Roth en Layla. Tegelijkertijd is de kwaadaardige aartsengel Gabriel nog altijd niet verslagen en dreigt het einde van de wereld in zicht. Gaat het Trinity lukken om de oude Zayne, van wie ze oneindig veel houdt, terug te krijgen? En belangrijker: lukt het hen om de vernietiging van de aarde zoals wij die kennen tegen te houden? 

Grace and Glory is het derde en laatste deel van de Harbringer-trilogie van Jennifer L. Armentrout. Deze serie is een spin-off serie van de Dark Elements-serie. In de Harbinger-serie volgen we Trinity, die altijd dacht dat ze nog maar de enige van haar soort is: half mens en half engel, oftewel een echtgeborene. In het tweede en voorgaande deel van deze serie, Rage and Ruin, kwamen we erachter dat ze tóch niet de enige echtgeborene bleek te zijn. Er was er nog een, maar hij was door en door slecht en werkte samen met de kwaadaardige aartsengel Gabriel. Trinity heeft de andere echtgeborene toch weten te verslaan, wat betekent dat ze nu wel weer de enige echtgeborene is. Grace and Glory gaat direct verder waar het vorige deel eindigt: Trinity die oog in oog staat met Zayne, van wie ze dacht dat hij was doodgegaan.  

Je kan je dus voorstellen dat het vorige deel eindigde met een hele heftige cliffhanger. Zayne verscheen voor Trinity's neus met prachtige witte vleugels, wat betekent dat hij een engel is geworden. Maar hoe dat kan? Dat lees je in Grace and Glory. Dit deel gaat direct verder waar het voorgaande deel eindigt – net zoals het tweede deel direct verder ging waar het eerste deel eindigde – wat deze serie perfect maakt om te bingereaden. Aangezien dit boek direct verder gaat waar het vorige eindigt, krijg je als lezer direct antwoord op vragen. Omdat Zayne problemen heeft met zijn geheugen, legt Trinity hem uit wat er ook alweer gebeurd was. Het is heel slim van Jennifer L. Armentrout om een recap te verwerken in de dialoog tussen Zayne en Trinity, want hierdoor zal je als lezer direct in het verhaal worden gezogen – ook als het al een tijdje geleden is dat je het vorige deel hebt gelezen.  

Grace and Glory is een vermakelijk laatste deel van deze serie. Er vinden vele gebeurtenissen plaats in het boek wat het verhaal interessant houdt, maar toch wordt er ruimte geschonken aan de relatie tussen verschillende karakters – met uiteraard de nadruk op de relatie tussen Trinity en Zayne. Het is niet zo dat je gedurende het boek meerdere keren van je stoel wordt geblazen (op een van de laatste hoofdstukken na, wát een plottwist was dat!), maar het boek zelf is constant leuk. Hierdoor voelt het soms wel alsof dit boek een beetje voortkabbelt en wacht je als lezer vaak totdat er echt iets spannends of schokkends gebeurt. Dit blijft vaak uit, maar de humor die verwerkt is in het boek maakt het helemaal goed. Het eindgevecht met aartsengel Gabriel is bijvoorbeeld niet wereldschokkend, alhoewel er in het op een na laatste hoofdstuk wel een enorme plottwist wordt gedropt.  

Het grootste pluspunt van Grace and Glory, en eigenlijk de gehele Harbinger-serie, zijn de karakters. Trinity is uitgegroeid tot een zelfstandige jongedame die keuzes voor haarzelf durft te maken. Ze is niet op haar mondje gevallen en dat is wat er zo tof is aan haar. Zayne daarentegen is een echte gentleman, en gedurende de serie ben je echt van hem gaan houden. Waar je hem in het begin wellicht moeilijk kon vertrouwen – doordat je misschien bang was dat hij nog steeds verliefd was op Layla of Stacey – ga je in Grace and Glory echt van hem houden. Daarbij hanteert Jennifer L. Armentrout een hele fijne schrijfstijl: speels, gemakkelijk en humoristisch. Je zal hierdoor echt door de boeken heenvliegen, en heb je voordat je het weet de serie uitgelezen.  

Grace and Glory is niet per se een spectaculair einde van de Harbinger-serie dat alle verwachtingen overtreft, maar vermakelijk is het boek zeker! Na het dichtslaan van de laatste pagina weet je al dat je Trinity en Zayne zult gaan missen.  

Recensie: Grace and Glory 

Grace and Glory

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Danger, betrayal, and enticing forbidden love clash in book three of #1 New York Times bestselling author Jennifer L. Armentrout’s Harbinger trilogy!

    When Angels Fall

    Trinity Marrow has lost the battle and her beloved Protector. Even with both demons and Wardens on her side, Trin may not win the war against the Harbinger.

    Bringing Lucifer back to the world to fight the Harbinger is probably a really, really bad idea, but they’re out of options—and the world’s ultimate fallen angel is the only being powerful enough to impact the outcome.

    As Trin and Zayne form a new and more dangerous bond and Lucifer unleashes Hell on earth, the apocalypse looms and the world teeters on the end of forever. Win or lose, one thing is certain—nothing will ever be the same. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • YA fantasy boeken series

  • 10 x de leukste New Adult boeken

  • Recensie: Als morgen niet bestaat

  • Recensie: Obsidian

  • Recensie: Ga voor mij

Zoek in artikelen