• onze waardering

De zonde waard - Simone van der Vlugt RECENSIE

Recensie: De zonde waard - Simone van der Vlugt

Ella staat op de oprit van een huis bij een auto. Op de achterbank ligt de vijfjarige Demi Hulshof. Het meisje werd het slachtoffer van een ontvoering. Wanneer Ella haar meeneemt, ontstaat er een kat-en-muisspel tussen haar, de ontvoerders en de politie.  

De zonde waard is een thriller van Simone van der Vlugt. Met wereldwijd meer dan twee miljoen verkochte boeken, hoort ze bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Ze is dan ook een bezig bijtje. Ze schrijft niet alleen thrillers, maar ook historische romans en jeugdboeken, en haar werk werd reeds meerdere malen bekroond.

Het verhaal over Ella is een standalone, het maakt geen deel uit van een reeks. Ella is een vastbesloten jongedame die worstelt met haar verleden. Ze behoorde tot de gemeenschap van de Jehova's getuigen, maar is uitgetreden. Hoewel ze blij is met die beslissing, zorgt het ook voor een gemis. Rechercheur Ruud is degene die de zaak rond de ontvoering van Demi toegewezen krijgt en samen met zijn collega's langzaam ontdekt hoe Ella erbij betrokken kon raken. Daarnaast zijn er nog Manuel en Lis die met een pistool lopen te zwaaien en een aantal dingen uit de hand laten lopen.

Simone van der Vlugt vertelt het verhaal vanuit verschillende perspectieven, zowel Ella, de politie als de ontvoerders komen aan het woord in De zonde waard. Dat zorgt voor de nodige afwisseling, waardoor elk personage wat kan worden uitgediept en er ruimte is voor enkele twists. Reeds in de eerste hoofdstukken blijkt echter al dat er iets niet helemaal klopt.

De manier waarop Ella omgaat met de ontvoering doet de wenkbrauwen fronsen, zodanig dat de eerste hoofdstukken zelfs voor de nodige bedenkingen zorgen naar de kwaliteit van de plot. Hoe de vork precies aan de steel zit, zal later uiteraard pas blijken en gelukkig loont het wel de moeite om verder te lezen. Van der Vlugt weet in De zonde waard de ware toedracht immers goed te verbergen. Waar ze zich helaas wel in verliest, zijn de vele verhaallijnen. Het is geen helder geheel en er had wat geschrapt kunnen worden in nevenpersonages en motieven.

De zonde waard is vooral een fijne thriller voor lezers die houden van een spannend tussendoortje. Het boek leest vlot en de korte hoofdstukken bevorderen het leestempo. Met iets meer dan tweehonderd bladzijden is het geen lang verhaal en de plotwendingen volgen elkaar snel op. Het leest lekker en is onderhoudend, maar het is geen hoogstandje. Daarvoor is het einde te chaotisch. Van der Vlugt wil te veel losse eindjes afwerken. 

Recensie: De zonde waard - Simone van der Vlugt

De zonde waard

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud.

    Het terugvinden van de vermiste Demi vormt het startschot van een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Ze heeft gebroken met de Jehova’s getuigen en daardoor met al haar vrienden en familieleden.

    In De zonde waard komen relaties op scherp te staan, wordt afgerekend met knellende banden en blijft tot het laatst toe onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan... Hoever wil je gaan om trouw te blijven aan jezelf en om anderen te beschermen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Het Eurovisie Songfestival - Edward van de Vendel

  • Chicklit top 6: januari 2019

  • Capitol Couture Victory Tour posters

Zoek in artikelen