• onze waardering

De verborgen vrouw - Belinda Aebi RECENSIE

Recensie: De verborgen vrouw - Belinda Aebi

Tijdens het afbreken van een oude jutefabriek worden 2 skeletten gevonden, ze liggen hand in hand. Rechercheur Stef Michiels en inspecteur Raf Roover gaan deze zaak onderzoeken. Ze komen er al snel achter dat de 2 hier al ongeveer 50 jaar hand in hand liggen. In de buurt van het stel worden allerlei voorwerpen gevonden wat al snel tot de conclusie brengt dat ze waarschijnlijk zijn vermoord. Stef en Raf gaan samen onderzoeken wie ze heeft vermoord en waarom. Alleen is het vrij lastig om al die puzzelstukjes zomaar bij elkaar te brengen.

Het verhaal komt traag op gang. De verborgen vrouw start met een lijkschouwing. Deze lijkschouwing wordt ontzettend uitgebreid beschreven. Door het geven van zo veel informatie in het begin komt het verhaal niet lekker op gang. Zodra de hoofdstukken van rechercheur Michiels en inspecteur de Roover komen begin je als lezer nieuwsgierig te worden en is het boek moeilijk weg te leggen.

Belinda Aebi heeft een vlotte schrijfstijl met levendige personages. De personages zijn interessant en goed uitgewerkt. Ook weet Belinda Aebi heden en verleden heel goed met elkaar te verbinden wat het boek nog interessanter maakt. Wat jammer is, is dat het boek af en toe niet heel realistisch is. Zo overleggen de verschillende rechercheurs echt niks met elkaar wat eigenlijk wel besproken zou moeten worden, terwijl als ze dit wel zouden doen waarschijnlijk de puzzelstukjes sneller bij elkaar kunnen komen. Ook waren sommige gesprekken tussen personages vrij geforceerd.

De verborgen vrouw heeft een plot wat goed in elkaar zit. Wel ontbreekt het boek aan echte spanning. In het onderzoek naar de skeletten is er weinig tegenslag voor bijvoorbeeld de politie en ook zijn er niet echt plottwisten die je verrassen. Het enige beetje spanning is dat je als lezer graag wilt weten wat er nou precies is gebeurd 50 jaar geleden. Dit zorgt er wel voor dat het verhaal je aandacht vast houdt. Het heden ontbreekt echter aan echte gevaarlijke of spannende gebeurtenissen.

Het leuke aan het boek is dat je als het ware een soort puzzel gaat oplossen. Belinda Aebi heeft ervoor gekozen om 2 verhaallijnen te volgen. Je volgt de hoofdrechercheur en je volgt een persoon genaamd M.L. Je probeert tijdens het lezen erachter te komen wie de mysterieuze persoon M.L nou is. En dan heb je ook nog de puzzel die te maken heeft met het mysterie rondom de 2 gevonden skeletten.

De verborgen vrouw is een vlotte thriller die vooral geschikt als je houdt van een puzzel oplossen. Het boek heeft leuke en interessante personages en ook een stukje geschiedenis. Het is haast meeslepend geschreven en dit zorgt ervoor dat je echt moet weten hoe het verhaal afloopt.

Recensie: De verborgen vrouw - Belinda Aebi

De Verborgen Vrouw

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De twaalfde psychologische thriller van deze Vlaamse topauteur Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze ongeveer vijftig jaar oud zijn. Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Eigen uitgegeven boeken laten recenseren? Dat kan!

 • Recensie: De melodie

 • De familieblues

Zoek in artikelen