• onze waardering

Ellowyns toren - Cathinca van Sprundel RECENSIE

Recensie: Ellowyns toren - Cathinca van Sprundel

Arthen is de eerstvolgende mannelijke troonopvolger. Hij moet zich hiervoor nog wel bewijzen en daarvoor moet hij naar het verloren domein om een bruid of een wonder te vinden. Terwijl hij onderweg is, vangt zijn zus Merryn op dat er een complot tegen Arthen is en ze van plan zijn hem te vermoorden. Ze besluit hem achterna te gaan om hem te waarschuwen. In het verloren domein komt ze bij een toren terecht, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Kan Merryn haar broer en Ellowyn redden?

Het verhaal wordt rustig opgebouwd. Het begint bij de zoektocht van Arthen om een wonder te vinden in het verloren domein. Hier kom je te weten waarom dat belangrijk is om koning te kunnen worden. Na deze introductie leer je Merryn kennen. Ze is een sterk personage, maar kent haar eigen krachten niet.

Merryn gaat niet alleen op pad, ze neemt haar kat Mormel mee. Dit is een leuke toevoeging, want het verzacht haar sterke karakter en laat ook haar zachte kant zien. Dieren in een boek doen het altijd goed. Daarom is de introductie van de vogel Kytto ook een leuke aanvulling op het verhaal. Daarnaast heeft Cathinca van Sprundel meerdere sprookjes in het verhaal verwerkt, alleen dan net wat anders dan je het kent. Dit maakt Ellowyns toren een origineel verhaal.

Aan de hand van de titel zou je verwachten dat Ellowyn het hoofdpersonage is, maar het duurt even voordat zij erin voorkomt. Zowel Ellowyn als Merryn zijn beide op zoek naar zichzelf en wie ze zijn. Daarbij kunnen ze elkaar helpen, samen vormen ze een leuk duo. Beide personages leer je beter kennen door terugblikken naar vroeger.

Ellowyns toren is geschreven vanuit meerdere perspectieven. Dit zorgt ervoor dat je als lezer meer weet dan de personages. Het is een leuke afwisseling en samen met de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Cathinca van Sprundel zorgt het ervoor dat Ellowyns toren vlot leest.

Ellowyns toren van Cathinca van Sprundel is een fantasierijke Young Adult met een sprookjesachtige sfeer, sterke personages en een vleugje romantiek. In Ellowyns toren is alles net een beetje anders dan normaal. Het is een dun boek dat je door de vlotte schrijfstijl in één ruk uit kan lezen

Recensie: Ellowyns toren - Cathinca van Sprundel

Ellowyns toren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een eenzame toren, een versteend leger en een prinses die haar broer zoekt, maar de liefde vindt. Merryns broer Arthen hoeft maar één ding te doen om koning te worden: zichzelf bewijzen door naar het verloren domein te gaan en daar een bruid of een wonder te vinden. Merryn wacht gespannen op zijn terugkeer, totdat ze ontdekt dat enkele hovelingen Arthens ondergang beramen. Merryn reist zelf naar het verloren domein om Arthen te waarschuwen. Eenmaal daar stuit ze echter op een toren, waarin het wereldvreemde meisje Ellowyn woont. Wie is Ellowyn en kan Merryn haar misschien ook redden..?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • April 2014: Strak Pakje

  • Drie versies van mij

  • Beren koken - Mikael Niemi

Zoek in artikelen