• onze waardering

De match - Harlan Coben RECENSIE

Recensie: De match - Harlan Coben

Wilde leefde als jong kind in de bossen van New Jersey toen hij gevonden werd door anderen. Hij werd meegenomen en hij is opgegroeid zonder te weten wie zijn familie is. Wanneer hij op zoek gaat naar hen en er komt een match via een DNA-website, neemt Wilde maar al te graag contact op. Helaas verdwijnt de match spoorloos en is Wilde er op gebrand dit uit te zoeken. Tijdens zijn onderzoeken komen er steeds meer vreemde zaken aan het licht en stuit hij op weerstand. Wanneer er zelfs doden vallen, weet Wilde dat het menens is en wil hij dit tot op de bodem uitzoeken. 

De match is het vervolg op Wild, wat Harlan Coben eerder schreef. Daarin hebben we al kennis gemaakt met Wilde en leerden we over zijn verleden. Omdat zijn afkomst nog onduidelijk was, is dit verhaal een goed vervolg. We leren Wilde nog beter kennen. Wilde houdt namelijk van rust en de natuur om zich heen. Hij woont op een afgelegen plek in het bos en er zijn niet veel mensen waar hij contact mee heeft. Wilde heeft een rustig en vriendelijk karakter, maar is erg op zichzelf. 

De mensen met wie Wilde nog contact heeft zijn hem lief. Hester is strafrechtadvocate en kent Wilde al sinds zijn vondst. Bij Hester voelt hij zich vertrouwd, al is zij niet op haar mondje gevallen. Maar dat vindt Wilde wel prettig. Haar zoon was Wildes beste vriend, maar helaas is hij omgekomen bij een ongeval. Zijn zoon Matthew, zijn petekind, heeft hij al te lang niet meer gezien en Hester adviseert hem contact met hem op te nemen. Ook komt Wilde dan Laila onder ogen, de vrouw van zijn beste vriend en dat vindt Wilde lastig. De personages rondom Wilde blijven wat oppervlakkig, al heb je toch snel een goed gevoel bij deze karakters.     

Al gauw genoeg neemt Coben ons mee in een tweede verhaallijn over een geheime groep die er hard aan werkt om anonieme online trollen een lesje te leren. Het duurt even voordat we in de gaten krijgen wat dit met het verhaal van Wilde te maken heeft maar door de sterke opbouw van het verhaal ontdekken we beetje bij beetje dat deze twee dingen op verschillende punten met elkaar te maken hebben.  

De schrijfstijl van Harlan Coben zorgt er voor dat je nieuwsgierig blijft. Er zit veel vaart in het verhaal en door de verschillende verhaallijnen krijgt het geheel meer body. Je blijft je afvragen wat alles met elkaar te maken heeft en op meesterlijke wijze lopen deze verhaallijnen in elkaar over. De afwisseling van dialogen en beschrijvingen zijn goed op elkaar afgestemd. Het plot is goed doordacht en al vanaf het begin worden er lijntjes uitgegooid die ons naar het einde leiden. Coben zet ons even op het verkeerde spoor en dat zorgt ervoor dat het verrassend eindigt.  

De match is goed te lezen als een opzichzelfstaand boek, maar het geeft wel wat extra's als je Wild ook gelezen hebt. Je herkent dan stukken uit het eerste deel en zit wellicht wat sneller in het verhaal. Neemt niet weg dat je eveneens kunt genieten van dit boek zonder het eerste deel te hebben gelezen.  

Harlan Coben is er wederom in geslaagd een ijzersterke thriller neer te zetten die de spanning vasthoudt tot het einde. De match is een echt mysterie rondom het verleden van Wilde, maar ook gericht op hedendaagse problematiek. Voor echte thriller liefhebbers is De match zeker een aanrader!

Recensie: De match - Harlan Coben

De match

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als jong kind werd Wilde gevonden in de Ramapo-bergen van New Jersey, waar hij een wild bestaan leidde. Hij is opgegroeid zonder ook maar iets te weten van zijn familie, en nog minder over zijn eigen identiteit. Zelfs nu nog staat hij simpelweg bekend als Wilde, de jongen uit de bossen.

    Wanneer een match in een online voorouderdatabase hem op het spoor brengt van een naast familielid, staat hij op het punt het mysterie rondom zijn jeugd op te lossen. Alleen verdwijnt dit familielid net zo snel als hij is gekomen. Wilde zet zijn onderzoek onverschrokken voort via verschillende DNA-websites, waar hij in aanraking komt met een gemeenschap van doxxers, een geheime groep die zich inzet voor het ontmaskeren van anonieme online trollen. Maar dan wordt een van deze doxxers dood aangetroffen. Het wordt al snel duidelijk dat een moordenaar zeer geïnteresseerd is in Wildes onderzoek, en dat het volgende slachtoffer wel eens Wilde zelf zou kunnen zijn.

     

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Teleurgestelde fans door casting Johnny Depp in Fantastic Beasts and Where to Find Them

  • Recensie: Trouble

  • The Bastard Son & The Devil Himself - Sally Green

Zoek in artikelen