• onze waardering

De verloren jongen - Chantal van Mierlo RECENSIE

Recensie: De verloren jongen - Chantal van Mierlo

Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een jongen wordt gevonden, wordt gedragsdeskundige Julia Menken op de zaak gezet. Hoewel ze erg goed is in haar werk, doet Julia alleen nog maar cold cases sinds er een kind is overleden in een onderzoek waar zij bij betrokken was. Deze zaak komt dan ook erg dichtbij voor haar, des te meer omdat de officier van justitie uit die eerdere zaak ook dit onderzoek leidt.

De verloren jongen van Chantal van Mierlo begint op het moment dat de vermoorde jongen wordt gevonden en zet daarmee gelijk de toon. Dit is namelijk geen boek voor gevoelige lezers. De moord is bruut en het is niet de laatste beestachtige daad. Het hele verhaal is nogal heftig, dus wees daarop voorbereid wanneer je dit boek oppakt.

Hoofdpersonage Julia Menken heeft het ook niet makkelijk met de moord. Dat ze opnieuw geconfronteerd wordt met een vermoord kind, roept herinneringen op aan een traumatische zaak waar ze in het verleden aan gewerkt heeft. En ook haar thuissituatie is alles behalve makkelijk. Hoewel ze een doorzetter is, eist dit alles zijn tol. Doordat Julia zowel positieve als negatieve kanten heeft, komt ze realistisch over. Het is niet moeilijk om je in haar in te leven.

De verloren jongen leest vlot. Chantal van Mierlo heeft namelijk een fijne schrijfstijl met voldoende details, maar zonder onnodige opvulling. De spanning wordt vakkundig steeds verder opgebouwd en je krijgt langzamerhand een completer beeld van zowel de huidige zaak als die uit Julia’s verleden. En ook in Julia’s privéleven lopen de spanningen steeds verder op. Beide verhaallijnen zijn goed uitgewerkt en ondersteunen elkaar en het plot. Toch is de ontknoping van de moordzaak niet persé heel verrassend. De dader stond waarschijnlijk al op je verdachtenlijstje.

Dat neemt niet weg dat het plot spannend en emotioneel is. Bovendien weet het passende einde je alvast nieuwsgierig te maken naar een tweede deel. Want hoewel de verhaallijnen netjes worden afgerond, is het de vraag hoe Julia zelf verder gaat.

De verloren jongen is een goede thriller die behoorlijk vlot leest door de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl van Chantal van Mierlo. De problemen escaleren steeds verder en het spannende plot zit goed in elkaar. Als je houdt van thrillers met een heftig randje, is dit een aanrader. Ik geef De verloren jongen daarom ruim 4 hartjes.

Recensie: De verloren jongen - Chantal van Mierlo

Julia Menken 1 - De verloren jongen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Deze kerstfilms komen binnenkort naar Netflix!

 • The Super Mario Bros. Movie trailer is uit!

 • Recensie: Hocus Pocus 2

 • Recensie: A Jazzman's Blues

 • 10 populaire erotische romantiek series

Gerelateerde artikelen

 • 12 x de beste romantische tiener films

 • In vrije val - Corine Hartman

 • Shadow and Bone seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

Zoek in artikelen