• onze waardering

Breekbaar geluk - Saskia M.N. Oudshoorn RECENSIE

Recensie: Breekbaar geluk - Saskia M.N. Oudshoorn

Dit tweede deel van de Geluk-serie - Breekbaar geluk - gaat verder waar het eerste deel - Recept voor geluk - gebleven was. En mocht je het even kwijt zijn: geen paniek, want Breekbaar geluk start met een korte recap van deel 1. Zo zit je gelijk weer lekker in het verhaal.

Het gaat over Liv die ontzettend gelukkig lijkt met haar nieuwe relatie met Matthew. Ook haar eigen patisserie loopt goed en haar ex, Onno, is uit beeld. Maar als op een avond Onno een domme fout maakt in zijn blinde woede, neemt Liv een stomme beslissing die haar eigen geluk op het spel zet. Haar relatie en haar eigen bedrijf zijn ineens niet meer zeker. Kan ze zichzelf vergeven en kunnen de mensen om haar heen leven met wat ze heeft gedaan? 

Ook in Breekbaar geluk kun je weer alle baksels uit het verhaal namaken met de recepten achterin het boek. Heerlijk, want dat zorgt dat je met de mond vol lekkere gebakjes en taarten je nog meer in het verhaal begeeft.

Veel moeite kost het je zeker niet om in het verhaal getrokken te worden, want een proloog vanuit Liv brengt je gelijk in haar lastige situatie. Ook voelt het als thuiskomen om weer te lezen over de personages uit het eerste deel. De leuke, spontane Liv, haar wat arrogante ex, Onno, en knappe hunk, Matthew. Zonder dat je het wist heb je ze toch een beetje gemist en mede daardoor pak je het verhaal binnen no time op. Een tip is dus zeker om het eerste deel van de Geluk-serie te lezen. Niet alleen omdat dit verhaal erg leuk is natuurlijk, maar ook om Breekbaar geluk beter te kunnen volgen. 

Wat lastig-te-lezen-momenten zijn de lange en ongemakkelijke seksscènes die je op meerdere plaatsen in Breekbaar geluk vindt. Vooral aan het begin als je net in het verhaal valt, vind je een seksscène die erg pikant is. Het moet je aanspreken om dit te lezen.

In dit boek maakt Liv een stomme fout die eigenlijk heel Breekbaar geluk gevolgen heeft. Het is lastig om te lezen, omdat je ook totaal niet begrijpt waarom Liv dit doet én stiekem gewoon een beetje boos op haar bent. Zeker na het lezen van het eerste deel waar ze lekker direct overkwam.

Toch is Breekbaar geluk verder een meeslepend boek met de heerlijke en gemakkelijke schrijfstijl van Saskia M.N. Oudshoorn en kun je een fantastisch zoetsappig einde verwachten.

Breekbaar geluk is weer een heerlijk romantisch verhaal met een serieuze ondertoon en een vleugje humor. De schrijfstijl van Saskia M.N. Oudshoorn is fantastisch en leest gemakkelijk. Op naar het derde deel!

Recensie: Breekbaar geluk - Saskia M.N. Oudshoorn

Geluk 2 - Breekbaar geluk

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Liv kan haar geluk niet op in 'Breekbaar geluk' van Saskia M.N. Oudshoorn: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex-vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 4 x pakket van Hunger Games - Mockingjay Part II {afgelopen}

  • Deadline

  • Grenzeloos koken

Zoek in artikelen