• onze waardering

Tante Poldi en de knappe Antonio - Mario Giordano RECENSIE

Recensie: Tante Poldi en de knappe Antonio - Mario Giordano

Tante Poldi en de knappe Antonio is alweer het derde deel in de Tante Poldi reeks. In dit verhaal gaat Poldi op zoek naar haar ex-zwager Thomas en de knappe Antonio. Dit zorgt weer voor een hele reeks bijzondere situaties en ontmoetingen. Ook haar relatie met Vito Montana wordt grondig onderzocht en kent vele ups en downs.

Het verhaal van Tante Poldi en de knappe Antonio zit wederom goed in elkaar. Het mooiste aan dit verhaal is nog wel alle schijnbaar losse of niets met elkaar te maken hebbende eindjes die Mario Giordano op het einde weet te verbinden. Hierdoor is het einde een serie van aha en oh momenten waardoor je het boek met tevreden gevoel weglegt als het uit is. Natuurlijk met een beetje weemoed omdat je nu weer moet wachten tot het volgende deel, maar de tevredenheid overheerst. De ontmoeting(en) met de knappe Antonio(s) zijn hier een goed voorbeeld van. Door het verhaal heen ontmoet Poldi er meerdere, maar welke is nou de knappe Antonio? Zoals we gewend zijn van de eerdere tante Poldi delen is de dader moeilijk te voorspellen en zorgt de ontrafeling voor een grote verrassing. Het is knap hoe Mario Giordano enerzijds voldoende hints kan geven zodat je het gevoel hebt steeds dichterbij te komen en anderzijds belangrijke details tot het einde achterwege weet te houden voor het verrassingseffect, en dit zonder dat de lezer het in de gaten heeft.

De schrijfstijl van Mario Giordano is snel, beeldend en toegankelijk. Hierdoor zie je het verhaal bijna voor je maar het kan voor je gevoel soms ook wat te snel gaan. In Tante Poldi en de knappe Antonio is dit minder storend dan in eerdere delen. De schrijfstijl van Mario Giordano is herkenbaar en zorgt ook dat je goed in het verhaal komt en steeds verder wil lezen.

Na Tante Poldi en de knappe Antonio ben je definitief verknocht aan deze reeks. De eerste twee boeken waren al erg leuk maar na dit deel wil je alleen maar meer tante Poldi. Juist dat het om een reeks boeken gaat maakt dit verhaal zo sterk. Je leert Poldi steeds beter kennen en ze ontwikkelt zich ook als persoon door de boeken heen, zonder haar eigenheid kwijt te raken. Ook zijn er een aantal verhaallijnen die door de reeks heen lopen zoals de liefde tussen Poldi en Montana en de roman van haar neef die maar niet vordert. Hierdoor kijk je aan het einde van het boek alweer uit naar het volgende deel. De politiezaken die Poldi oplost blijven beperkt tot het boek waarin ze beschreven worden zodat het wel een afgerond einde heeft. Hiermee heeft schrijver Mario Giordano een sterk concept te pakken wat heel goed lijkt te werken voor deze reeks.

Samengevat is Tante Poldi en de knappe Antonio en eigenlijk dus de hele Tante Poldi reeks een mustread voor liefhebbers van cosy crime. Wel met deel 1 beginnen natuurlijk!

Recensie: Tante Poldi en de knappe Antonio - Mario Giordano

Tante Poldi en de knappe Antonio

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deel 3 in de serie over tante Poldi die op Sicilië woont. Ze raakt verwikkeld in de zaak van de vermiste Afrikaan James, die maanden geleden met een koffer vol geld naar Europa vertrok.

    Deel 3 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi die op Sicilië woont. Het leven van tante Poldi is nooit saai. Ze raakt verwikkeld in de zaak van de vermiste Afrikaan James, die maanden geleden met een koffer vol geld naar Europa vertrok en sindsdien spoorloos is. Zijn laatste teken van leven was een ansichtkaart uit Palermo met het verzoek hem meer geld te sturen. Wanneer Poldi James weet op te sporen, is de Afrikaan helaas morsdood en ook niet meer helemaal compleet… Het spoor leidt naar de knappe Antonio, voor wie Poldi niet ongevoelig is. Toch zet ze alles op alles om voor gerechtigheid te zorgen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Bestseller thrillers van 2020

  • De bloemen van Juffie - Wina Eberhard

  • 10 verschillen tussen het boek en YOU seizoen 1

Zoek in artikelen