• onze waardering

Reisdagboek van Travis Montgomery: Vakantie op de maan - Victoria Farkas RECENSIE

Recensie: Reisdagboek van Travis Montgomery: Vakantie op de maan - Victoria Farkas

Travis Montgomery, een twaalfjarige jongen én ervaren ruimtereiziger na zijn trip naar Mars, vertrekt met z'n ouders en drie zussen naar de maan. Hij gaat er z'n herfstvakantie vieren. Tijdens zijn reis houdt Travis een (geheim) reisdagboek bij. Hij legt alles minutieus vast (net zoals een echte ruimtereiziger). Hij kijkt er enorm naar uit om naar de andere kant van de maan te gaan, maar heeft helemaal geen zin om met z'n irritante zusjes opgescheept te zitten. Zal zijn reis naar de maan hem bevallen...? En zullen zijn zusjes irritant gedrag vertonen, zoals hij verwacht...?

Victoria Farkas, de Nederlandse schrijfster van inmiddels het tweede Reisdagboek van Travis Montgomery, hanteert een beeldende en vlotte schrijfstijl. Ditmaal gaat de ruimtereis naar de maan door in het jaar 2304. Je ontdekt er bovendien de bijzondere manier om overleden dierbaren te bewaren, want de tijd dat mensen begraven worden, is uiteraard ouderwets en zo eenentwintigste eeuws.

Farkas laat de familie van Travis veelvuldig aan bod komen in het Reisdagboek van Travis Montgomery:Vakantie op de maan, maar tevens is er ruimte om heel wat persoonlijke notities terug te vinden van Travis met boeiende weetjes over de maan en de ruimte. Ga zeker eens op zoek naar de pagina's die Travis tekende over het kenmerkende maanmateriaal dat ze overal en in elke winkel verkopen. Zeer leuk bedacht van de auteur en de illustrator. De verschillende ruimtepakken die Travis zal passen, worden overigens zeer gedetailleerd weergegeven en moeilijke informatie over de maan en het heelal worden via de illustraties zeer duidelijk voorgesteld.

Het verhaal Vakantie op de maan wordt weergegeven als een echt reis(ruimte)dagboek. Heel wat tekst, waarvan de zinnen vrij dicht op elkaar staan, maar eveneens heel wat schetsen van 'Travis'. Irene Cécile zorgde voor de knappe zwart-wit tekeningen. De illustraties zorgen voor een hele leuke afwisseling met de teksten en verlevendigen het verhaal. Zowel het verhaal als de illustraties zijn enorm grappig, kinderen vanaf negen jaar zullen deze humor zeker weten te appreciëren.

Het Reisdagboek van Travis Montgomery: Vakantie op de maan wordt mooi opgedeeld per dag, zodat je te weten komt welke activiteiten aan bod komen. Net zoals een reisbureau activiteiten organiseert om in het vakantieland te doen, komt dit eveneens aan bod maar dan met activiteiten op de maan. Zo gaat de familie Montgomery bijvoorbeeld een dagje winkelen met een persoonlijke shopper en maakt ze een excursie naar de andere kant van de maan.

Er komt dus heel wat aan bod in dit Reisdagboek van Travis Montgomery: Vakantie op de maan. Het verhaal zelf dat via een ik-perspectief aan bod komt, de activiteiten van het reisbureau, de notities en aantekeningen van Travis en de illustraties die vaak verwerkt werden in de tekst.

Het Reisdagboek van Travis Montgomery: Vakantie op de maan is een vlot geschreven jeugdboek dat opgebouwd is als een (reis)dagboek met een leuk en grappig verhaal, heel wat avontuur, spanning én leuke informatie over de maan en de ruimte. De bijzondere lay-out biedt beslist een meerwaarde. Zeker een aanrader voor kinderen vanaf negen jaar! 

Recensie: Reisdagboek van Travis Montgomery: Vakantie op de maan - Victoria Farkas

Reisdagboek van Travis Montgomery

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is het jaar 2173. Via het reisbureau boek je allang geen tripjes meer naar een of andere exotische bestemming
    op Aarde. Mars is nu dé bestemming om je vakantie te vieren. De retourtjes Aarde-Mars zijn populairder dan ooit. De twaafjarige Travis Montgomery gaat met zijn familie op een drieweekse familiegroepsreis naar Mars. Tijdens zijn reis houdt Travis een reisdagboek bij. Later wil hij ruimtereiziger worden en een van de dingen die een ruimtereiziger nou eenmaal doet, is alles minutieus vastleggen. Maar de reis verloopt niet geheel vlekkeloos. Eigenlijk gaat alles anders dan er in de reisfolder van het reisbureau staat beschreven. En als na een paar dagen de reisleider er ook nog eens de brui aan geeft, dreigt de reis helemaal in de soep te lopen. Kan Travis met zijn kennis van Mars de vakantie redden, of kan deze vakantie de boeken in als vakantie from hell?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Het mysterie van Lutton Hall – Clare Marchant

  • De naam van mijn vader - Rindert Kromhout

  • Recensie: In de verte

Zoek in artikelen