• onze waardering

De monsterdokter 3 - John Kelly RECENSIE

Recensie: De monsterdokter 3 - John Kelly

Het magische slijmmedicijn speelt zich af in een multidimensionale wereld. Appie werkt als stagiair bij monsterdokter Annie van de Keuken – Trap. Op een dag verschijnt er een monster in de praktijk, die veel weg heeft van een T-Rex op hoge hakken. Het blijkt mevrouw Diagnosa te zijn, een artsenbezoeker. Ze heeft een wondermiddel bij zich, dat ze dokter Annie van de Keuken – Trap van harte aanprijst. Het is het allerbeste monstermedicijn ooit: Miracol. Het helpt monsters om van irritante tentakelpijn af te komen, het geneest brandwonden van vampiers die te lang in de zon hebben gelegen en het laat de galstenen van de grootste mopperkont verdwijnen. Of klinkt dit misschien allemaal te mooi om waar te zijn?

Het magische slijmmedicijn is het derde deel in de serie van De monsterdokter. Dit deel is zelfstandig te lezen, maar het is natuurlijk veel leuker om lekker alle delen te lezen. John kelly neemt je mee in een monsterlijke wereld vol grappen, grollen en avontuur. Ook voor kinderen die niet van lezen houden of moeite hebben met lezen, is dit boek zeker geschikt. Het boek zit zo vol met humor, dat het op ieders gezicht een glimlach zal toveren. Maar het heeft ook een zekere mate van spanning en avontuur, zonder dat het eng wordt.

John Kelly is naast de auteur ook de illustrator van dit boek. En illustraties zijn er veel in Het magische slijmmedicijn. Het gehele boek, van begin tot eind, staat vol met zwart-wit illustraties, die een stripachtig effect hebben. De illustraties ondersteunen de tekst en zijn net als de tekst hilarisch. Het verhaal komt voor de lezers werkelijk tot leven door de tekeningen en het is alsof je zelf in de monsterlijke wereld rond loopt. Behalve de illustraties is de tekst ook mooi vormgegeven. Heel speels, met dik gedrukte letters, groot, klein, schuin, verschillende lettertypes. In combinatie met de illustraties is het op sommige bladzijdes een drukte van jewelste, maar het boek verveelt dan ook geen moment.  

De schrijfstijl van John Kelly is grappig en vlot. Deze prettige combinatie zorgt ervoor dat Het magische slijmmedicijn makkelijk leest. Er staan soms wat moeilijke, niet echt bestaande woorden in en John Kelly schuwt de woordgrapjes niet. De manier waarop hij met taal speelt, is ook voor volwassenen erg leuk om te lezen.

Het skelet had ineens vel over been en gaf de indruk daar helemaal niet blij mee te zijn.

Achter in het boek staat een verklarende woordenlijst. Deze is voornamelijk voor de fun toegevoegd om aan het einde, als het verhaal uit is, helemaal te lezen. Ook al heb je alle woorden van het verhaal begrepen.

Na de woordenlijst volgt een voorproefje op deel 4 van De monsterdokter, Gemeen spel. Het eerste hoofdstuk is hiervan weergegeven. Een goed opwarmertje om ons te laten snakken naar het volgende avontuur van De monsterdokter.

Het magische slijmmedicijn is een supergrappig verhaal, vol monsters en humor. Het is niet eng, vooral grappig. De korte hoofdstukken en de fantastische combinatie van tekst en illustraties maken het boek geschikt voor jonge lezertjes vanaf 8 jaar. Ook de lezertjes die eigenlijk niet van lezen houden, zullen aan dit boek veel lol beleven.

Recensie: De monsterdokter 3 - John Kelly

De Monsterdokter 3

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op zoek naar het beste monstermedicijn OOIT?
    Kijk dan niet verder! FIXTALLES helpt bij tentakelpijn, lekkende neuzen en zorgt ervoor dat al je ledematen stevig blijven zitten - sterker nog: het geneest zo ongeveer elke veelvoorkomende monsterziekte. (Het moet wel waar zijn, want het staat op de verpakking.)
    Als er een irritante verkoopster, genaamd mevrouw Diagnose, verschijnt bij de monsterdokterpraktijk, beweert ze dat haar nieuwe wondermedicijn alle monsterkwalen kan genezen. Maar Appie en de monsterdokter weten het nog niet zo zeker, en hun verdenkingen worden als snel bevestigd...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Vertrouwen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie The Spanish Love Deception

  • Recensie: Modern Family seizoen 9

Zoek in artikelen