• onze waardering

Niemand zoals Zoë - Renée Olsthoorn RECENSIE

Recensie: Niemand zoals Zoë - Renée Olsthoorn

Maak kennis met een trouwambtenaar die zelf ábsoluut niet wil trouwen. Zoë is een alleenstaande moeder én erg gelukkig met haar single status. Nog steeds ziet ze haar ex – én vader van haar dochtertje – regelmatig, maar ze zijn zeker niet voor niets uit elkaar. Open voor de liefde staat ze zeker niet, maar dan ontmoet ze Thijs in de spinningruimte van sportschool Fit 'n Flashy. Geeft ze haar gevoel een kans, of blijft Zoë liever single? En laat ze zich door haar bindingsangst leiden?

Niemand zoals Zoë is het tweede – los te lezen – deel in de sportschoolserie. Leuk natuurlijk als je het eerste deel hebt gelezen, maar het zeker geen must. Je komt wat personages uit het eerste deel – Vraag het Veerle – tegen en ontdekt dat het een vriendengroep uit Den Haag is die met sporten aan elkaar verbonden is. Leuk is dus ook dat je in de serie steeds een ander personage volgt. Zo komt Veerle uit het eerste deel weer tevoorschijn en weet je dus ook hoe het met haar is vergaan na het eerste deel.

Zoë is een heerlijk personage met een sterke mening over het huwelijk. Ze vindt het voor anderen een erg romantisch idee, maar zeker niets voor zichzelf. Voor zichzelf is ze klaar met de liefde, wat zeker is veroorzaakt door haar ex Jeremy. Zo kibbelen ze regelmatig om hun 12-jarige dochter.

Wat je zeker raakt is dat Zoë zichzelf de liefde niet gunt. Ze is dan ook zo vaak gekwetst én dit komt sterk naar voren. Wat knap is, is dat Renée Olsthoorn heerlijk luchtig en met een grappige insteek schrijft, maar je ook kan raken. Iedereen die ooit in de liefde gekwetst is, zal zeker de teleurstelling en de angst om opnieuw gekwetst te worden herkennen.

Zo heeft deze heerlijke feelgood behoorlijk wat diepgang voor dit genre en beleef je de aantrekkingskracht en de vertwijfeling van Zoë met haar mee. Zeker als ook haar moeder de knappe hunk wel ziet zitten voor haar dochter. Dat zorgt voor hilarische momenten.

Niemand zoals Zoë van Renée Olsthoorn is dus een heerlijke feelgood met behoorlijk wat onverwachte diepgang. Het verhaal leest gemakkelijk en is herkenbaar voor iedereen van wie wel eens zijn hart gebroken is. 

Recensie: Niemand zoals Zoë - Renée Olsthoorn

Sportschool 2 - Niemand zoals Zoë

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Alleenstaande moeder Zoë is trouwambtenaar, maar heeft zelf niet veel op met het huwelijk. Met de vader van haar dochtertje Philomena heeft ze een vriendschappelijke verstandhouding en daar tekent ze voor. Maar kan ze weerstand bieden aan Thijs, een van de sportschoolbezoekers die toevallig altijd op hetzelfde moment als zij naar de spinningles komt?
    Of blijft haar bindingsangst haar liefdesgeluk in de weg staan? Je leest het in dit snelle, humoristische tweede deel van de Sportschooltrilogie van Renée Olsthoorn: 'Niemand zoals Zoë'.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

Gerelateerde artikelen

  • Bringing up Bobby (DVD)

  • Gedoe rondom de Divergent tv serie: Shailene Woodley stapt op

  • Recensie: Cody

Zoek in artikelen