• onze waardering

De 6:20 man - David Baldacci RECENSIE

Recensie: De 6:20 man - David Baldacci

David Baldacci's De 6:20 man is het nieuwste boek van deze gelauwerde Amerikaanse schrijver, die inmiddels al erg veel zeer goede thrillers op zijn naam heeft staan. 

Travis Devine is een voormalig Army Ranger, die uit schuldgevoel ontslag heeft genomen uit het leger, terwijl dat eigenlijk de plek en het beroep waren waar hij zich gelukkig voelde. Hij heeft door omstandigheden iets gedaan en nagelaten waarvoor hij zichzelf wil straffen en dat doet hij door eindelijk toe te geven aan de wensen van zijn vader. Studeren en een job aannemen waarmee veel geld te verdienen is. Dat die job en dat leven hem doodongelukkig maken, is zijn zelf opgelegde straf. Als echter een van zijn collega's, waarmee hij een one night stand heeft gehad, vermoord wordt gevonden op kantoor en alle bewijzen zijn richting uit wijzen, komt hij in een moeilijke en verraderlijke situatie terecht. 

De 6:20 man is wederom een gedegen thriller van David Baldacci, waarin hij actie combineert met de financiële en de juridische wereld. Met Baldacci's eigen achtergrond als jurist zitten zijn thrillers dan ook altijd super goed in elkaar en weet hij waar hij over schrijft. Hij heeft een luchtige, maar ondertussen ook zeer gedetailleerde schrijfstijl. In het begin van De 6:20 man heeft die luchtigheid nog wel de overhand. Hij verwerkt in de eerste hoofdstukken een paar toepasselijke songteksten in het verhaal om zijn punt duidelijk te maken. En de cursief gedrukte gedachtegang van Travis, is verhelderend. Het verhaal wordt echter steeds complexer en uiteindelijk laat hij diverse lijnen bij elkaar komen, die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben, maar de gebeurtenissen juist in gang zetten, doordat ze elkaar in het leven van Travis Devine allemaal hebben gekruist.   

Baldacci is altijd kort en krachtig. In het eerste hoofdstuk weet je gelijk de kern van de achtergrond van de hoofdpersoon. Travis is een introvert, complex persoon, die op dit moment in zijn leven eigenlijk in de wacht staat. Hij weet niet welke kant zijn leven op zal gaan. Wacht hij op goedkeuring of kan hij het los laten en zijn eigen weg gaan? Zoekt hij verlossing en vergiffenis of heeft hij genoeg boete gedaan en kan hij een ander doel zoeken? Wel een beetje te veel nadruk op het feit dat Travis Devine een grote stoere Ranger is, maar oké dat zal een "mannen dingetje" zijn. Het kan ook een aanloop zijn naar een nieuwe serie van David Baldacci. Travis wordt namelijk gerekruteerd door Homeland Security/FBI in de persoon van voormalig generaal Emerson Campbell en aangezien de financiële zakenwereld hem niet goed bevalt, neemt hij de uitdaging van een job bij Campbell aan. Misschien zullen er in de toekomst wel nog meer boeken volgen over Travis Devines avonturen. 

David Baldacci is daar namelijk wel de schrijver voor. Hij heeft diverse vervolg delen geschreven over specifieke hoofdpersonages. Amos Decker; Atlee Pine; Aloysius Archer; Camel Club; John Puller; King & Maxwell; Shaw en tenslotte Will Robbie... dus nu misschien Travis Devine. Zijn losstaande thrillers zijn er maar een paar, maar die zijn dan ook wel van hoog niveau en je moet er vaak je aandacht goed bij houden. Zijn reeksen zijn goed en vermakelijk, maar wel vaak luchtiger en ze lezen lekker weg. Zo ook De 6:20 man. Luchtig maar spannend, je denkt voorspelbaar, maar op het eind toch een verrassing die om de hoek komt kijken. Zondermeer vermakelijk en daarom 4 hartjes waard. 

Recensie: De 6:20 man - David Baldacci

De 6:20 man

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen.
  Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Woman King trailer is uit!

 • Deze films en series worden in oktober van Netflix verwijderd

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Schotse liefde - Lexie Scott

 • Het appartement - Lucy Foley

Gerelateerde artikelen

 • Beyoncé sloeg een rol af in Beauty and the Beast

 • Recensie: Chaos

 • Recensie: Even geen bezoek - Pang Shuo  

Zoek in artikelen