• onze waardering

Een duistere schittering - Stacey Willingham RECENSIE

Recensie: Een duistere schittering - Stacey Willingham

Chloe is als psycholoog werkzaam in Baton Rouge. Wanneer er in haar stad een meisje verdwijnt brengt dat haar terug naar haar eigen verleden.  Toen Chloe een tiener was, verdwenen er in haar geboortestad zes meisjes van haar leeftijd. Wanneer Chloe in haar vaders kast sieraden vindt van die meisjes wordt haar vader opgepakt en opgesloten voor het ontvoeren en vermoorden van deze meisjes. Maar wie zit er nu achter deze meisjes aan? Haar vader zit toch opgesloten? Het laat Chloe niet los en ze wil koste wat kost uitzoeken wie er achter deze verdwijning zit. Zal dat haar lukken?

Een duistere schittering is een psychologische thriller met een sterke opbouw. Chloe, het hoofdpersonage heeft een verschrikkelijke jeugd gehad en worstelt nog met haar verleden. Als psycholoog probeert ze nu anderen te helpen maar dat kan soms wel confronterend zijn. 

Stukje bij beetje leren we Chloe beter kennen, en soms springen we terug naar haar verleden zodat we ook weten wat ze toen heeft meegemaakt. De opbouw hierin is heel sterk en geeft ons steeds wat meer informatie over de afschuwelijke gebeurtenissen jaren geleden. De onmacht die bij Chloe zit is voelbaar voor de lezen. 

Stacy Willingham heeft Een duistere schittering geschreven met veel vaart. Je blijft op je hoede tijdens het lezen en ook al denk je soms te weten wie de dader is, zet de auteur je dan toch weer op het verkeerd been. Wanneer we het einde van het boek naderen valt alles op zijn plaats en komen alle details samen tot een ijzingwekkend slot. 

Dit debuut van Stacy Willingham is een echte aanrader wanneer je houdt van een psychologische thriller met een verrassend slot!

Recensie: Een duistere schittering - Stacey Willingham

Een duistere schittering

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een overweldigend debuut in stijl van Karin Slaughter

    Echte monsters verschuilen zich niet het bos, ze zijn niet de schaduw achter de boom of de onzichtbare aanwezigheid in een donkere hoek. Nee, echte monsters staan recht voor je.

    In de zomer waarin Chloe Davis haar twaalfde verjaardag viert, verdwijnen zes tienermeisjes uit het kleine stadje waar ze woont. Ouders worden bang, alle meisjes moeten binnenblijven, de dagen zijn lang en vol angst. Aan het eind van de zomer wordt Chloes vader gearresteerd en veroordeeld als seriemoordenaar, en sindsdien heeft hij de gevangenis niet meer verlaten.

    Twintig jaar later werkt Chloe als psycholoog in Baton Rouge, maar soms voelt ze zich net zo verward als haar patiënten zelf. En wanneer er een vijftienjarig meisje verdwijnt, beleeft ze die angstaanjagende zomer weer opnieuw.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • 10 auteurs vertellen over hun leven voordat zij boeken schreven

  • Er wordt gewerkt aan vier Game of Thrones spinoffs!

  • Recensie: Bucketlist reizen

Zoek in artikelen