• onze waardering

Zes seconden: De laatste afrekening - Danielle Bakhuis RECENSIE

Recensie: Zes seconden: De laatste afrekening - Danielle Bakhuis

Tess en haar vrienden voeren opdrachten uit van precies zes seconden. Deze filmen ze van elkaar en ieder wil de meeste views behalen. Ze denken dat het maar een spelletje is, gebaseerd op De Afrekening, waarvan de laatste een jaar geleden eindigde. Alleen besluit Nina, de beste vriendin van Tess, De Afrekening weer nieuw leven in te blazen. Wanneer het Tess wordt die een opdracht moet uitvoeren, blijkt het veel meer dan een spelletje te zijn. Oude verhalen en geheimen komen daarboven, samen met de originele organisatie van De Afrekening. En laten die het nou net op Tess gemunt hebben...

Zes seconden: De laatste afrekening van Daniëlle Bakhuis is een vervolg op Zes secondenZes seconden eindigde nog niet helemaal gesloten, en in Zes seconden: De laatste afrekening worden deze raadsels opgelost. Het was erg prettig dat aan dit begin van dit boek nog een korte samenvatting staat over wat er in het voorgaande deel is gebeurd. Kan je je dus niet helemaal meer herinneren wat er ongeveer in Zes seconden gebeurd is: niet getreurd! Dit boek is een spannende thriller die jonge lezers vanaf een jaar of 13 zeker zullen aanspreken. Alhoewel Zes seconden: De laatste afrekening zeker geen literair hoogstandje is, zal dit boek de jonge lezers zeker geboeid laten.

In Zes seconden: De laatste afrekening volgen we dus Tess, die al in het begin van het verhaal geen standaard leven heeft. Ze heeft een zus, Cato, die in de gevangenis zit. Echter, ze durft zelfs haar beste vriendin Nina daar niets over te vertellen. Dan wordt door Nina De Afrekening en het feest weer nieuw leven ingeblazen. Het is niet De Afrekening zoals we die kennen van eerste deel, maar toch loopt ook deze uit tot een drama. Desondanks we in Zes seconden: De laatste afrekening andere hoofdpersonages volgen dan in het voorgaande deel, wordt wel streng aangeraden om dit boek pas te lezen wanneer je het eerste deel ook uit hebt. Verschillende personages komen weer terug, waardoor je het plot van Zes seconden: De laatste afrekening niet zal snappen wanneer je het voorgaande deel niet gelezen hebt.

Zes seconden: De laatste afrekening is een dun boek, het telt maar 191 pagina's. Hierdoor ben je als lezer flink snel door het boek heen, maar het zorgt er ook voor dat je niet echt een band kan opbouwen met de hoofdpersonages. Tess maakt namelijk niet de meest leuke dingen mee, maar omdat je geen binding met haar voelt kan het je ergens niet veel schelen. In die zin kabbelt het verhaal maar een beetje voort, zonder dat er echt diepgang in zit. Daarbij komt kijken dat de schrijfstijl van Daniëlle Bakhuis als erg simplistisch kan worden beschouwd. Dit alles maakt Zes seconden: De laatste afrekening een leuk boek voor voornamelijk de jongere lezers onder ons die op zoek zijn naar een spannende thriller. 

Het verhaal zelf is wel oké – het eind en het plot van dit boek is waardoor dit boek 3 sterren krijgt. Gewed kan worden dat veel (jonge) lezers de plottwists op het einde niet zien aankomen, wat echt wel een flink pluspunt is van dit boek. Echter, deze plottwist zal je niet snappen als je het voorgaande deel niet gelezen hebt. Op het slot na is het verhaal wat oppervlakkig, maar toch vermakelijk. Dan is het wel fijn dat dit boek maar weinig pagina's telt, zodat je er zo doorheen bent. 

Recensie: Zes seconden: De laatste afrekening - Danielle Bakhuis

Zes seconden: De laatste Afrekening

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het is een jaar nadat de illegale feesten in Westerveen werden gehouden. Tess, Nina, Lars en Jordy kennen alleen de wilde verhalen over de Afrekening, omdat ze nog te jong waren voor een uitnodiging. Wanneer ze horen dat er aan de rand van het dorp een voormalige gevangenis op de lijst voor de sloop staat, besluiten ze eenmalig het Feest nieuw leven in te blazen. Maar dan komt de originele organisatie het Feest verstoren.

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De prins en de lijfwacht

  • Libelle Zomerweek 2011

  • Sarah J. Maas onthult titel en releasedatum van vijfde Hof van doorns en rozen boek

Zoek in artikelen