• onze waardering

De Palace Papers - Tina Brown RECENSIE

Recensie: De Palace Papers - Tina Brown

'Dit nooit meer' werd het mantra van koningin Elizabeth II na de dood van prinses Diana. Geen enkele nieuwkomer mocht de monarchie ooit nog overvleugelen en het moest afgelopen zijn met alle affaires en schandalen... Onderzoeksjournalist Tina Brown, voormalig hoofdredacteur van Vanity Fair en The New Yorker, beschrijft in De Palace Papers hoe de oude koningin de afgelopen 25 jaar de regie over haar hele familie heeft proberen te houden. Vol details beschrijft ze het keurslijf waarin de koninklijke familie opgroeit, de wederopstanding van Camilla, de affaire rond prins Andrew en natuurlijk de stormachtige opkomst van zowel Kate als Meghan, en bewijst dat niemand groter is dan The Firm. De Palace Papers schetst een onthullend portret van de meest bekende en iconische familie ter wereld, waarbij ondanks alle inspanningen 'Dit nooit meer' dichterbij lijkt dat ooit.

Het bijna zeshonderd pagina's dikke boek is opgedeeld in twee delen en vijfentwintig hoofdstukken. In het eerste deel lezen we vooral over de koningin, Charles en Camilla. Het tweede deel laat meer van de prinsen William en Harry zien en natuurlijk komen daarbij ook Kate en Meghan aan bod. Van de ontmoetingen, tot de ophef die de dames veroorzaken met hun koninklijke relatie; geen detail blijft ongezien. De Windsors liggen niet voor niets onder een eeuwige loep en ook zonder dit boek te lezen, weten we dat er genoeg gossip naar buiten komt over de koninklijke schandalen na het Diana-tijdperk. Denk aan de Megxit, waarbij prins Harry en Meghan voor het geld gingen in plaats van de familie. Of wat dacht je van prins Andrew die banden bleek te hebben met de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein die werd beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen...

Maar Tina Brown komt ook met minder bekende feiten die het juist interessant maken om De Palace Papers te lezen. Bijvoorbeeld over de afwezigheid van Queen Elizabeth als moeder in de beginjaren van Charles. Maar ook over de andere familieleden valt er genoeg te ontdekken. En wie verwacht dat dit dikke boek een en al taaie stof is, vergist zich. Browns schrijfstijl leest vlot weg en de combinatie van 'algemene' kennis en nieuwe informatie zorgt voor een prettige afwisseling en houdt het interessant. Zeker voor 'nieuwe geïnteresseerden' in het koningshuis is dit een heerlijk boek om alle informatie over The Firm direct tot je te nemen. En natuurlijk blijft er nog altijd veel bewondering over voor deze bijzondere familie, ook voor liefhebbers van het koningshuis die alles al (denken te) weten.

Nieuwe schokkende onthullingen komen er misschien niet van de hand van Tina Brown en zeker niet alle informatie is nieuw, maar ieder huisje heeft zijn kruisje en zo ook deze wereldberoemde familie... Schandalen blijven zich herhalen, hoe goed de koningin dit ook probeert te voorkomen. Dat dit boek dan ook interessant is om te lezen, dat staat buiten kijf!

Recensie: De Palace Papers - Tina Brown

De Palace Papers

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Auteur Tina Brown vertelt over de schandalen, liefdesaffaires, machtspelletjes en het verraad die de Windsors de afgelopen vijfentwintig jaar hebben geteisterd. We zien de stoïcijnse vastberadenheid van koningin Elizabeth, de wederopstanding van Charles en Camilla, de spanningen tussen William en Harry en de verontrustende beschuldigingen rond prins Andrew en Jeffrey Epstein. 

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Koninkrijk - Jo Nesbø 

  • De trailer van Atomic Blonde is er

  • Leuk voor één nacht

Zoek in artikelen