• onze waardering

Sparringpartners - John Grisham RECENSIE

Recensie: Sparringpartners - John Grisham

John Grisham moeten we waarschijnlijk niet meer voorstellen. Hij wordt "de meester van de legal thriller" genoemd. Hij is een Amerikaans schrijver en is vooral bekend voor zijn boeken over juridisch drama. 

In Sparringpartners vinden we eigenlijk drie kortere verhalen van hem. Niet alleen het titelverhaal Sparringpartners maar ook Thuiskomst en Aardbeienmaan.  

In Thuiskomst ontmoeten we Jake Brigance opnieuw, voor wie Grishams vorige boeken Een tijd om te doden en Een tijd voor genade gelezen heeft. Mack Stafford, een advocaat en vriend van hem, is een paar jaar geleden verdwenen, volgens sommigen met een hoop geld dat hij op illegale wijze verkreeg. Hij is nu terug en roept de hulp in van Jake, maar zijn "thuiskomst" verloopt niet zo vlot. 

In Aardbeienmaan volgen we de jonge terdoodveroordeelde Cody Wallace op de dag van zijn executie. Zijn advocaat probeert nog een gratieverzoek voor hem in te dienen bij de gouverneur, maar het ziet er niet goed voor hem uit. 

De Sparringpartners zijn Rusty en Kirk Malloy, twee broers en allebei ambitieuze advocaten die nu het advocatenkantoor van hun vader samen runnen, want hun vader zit in de gevangenis wegens de moord op hun moeder. De broers kunnen elkaar niet uitstaan en praten nauwelijks nog met elkaar. Wanneer hun kantoor dreigt ten onder te gaan, doen ze een beroep op Diantha Bradshaw, de officieuze derde partner. Maar kunnen zij haar wel vertrouwen en wil zij de boel wel redden? 

Aardbeienmaan is het meest aangrijpende verhaal, het is niet zozeer een juridisch verhaal, alhoewel dat ook aan bod komt, maar schetst vooral de gevoelens van een terdoodveroordeelde vlak voor zijn executie en hoe hij daar terechtgekomen is. 

Thuiskomst eindigt nogal abrupt en laat je met nog wat vragen achter, misschien had het iets langer gemogen? Het was misschien beter geweest om er een volledig boek van te maken en het verhaal nog wat verder te laten gaan. Of zou er nog een vervolg op komen? 

Sparringpartners is het langste verhaal en daardoor waarschijnlijk ook het best uitgewerkt, het doet het meest denken aan de andere boeken van John Grisham. 

De cover van de Nederlandse vertaling spreekt meer aan dan de cover van het oorspronkelijke Engelse boek, bij de Nederlandstalige versie zie je, in de verte voorbij de brug, de stad waar alle actie gebeurt. 

De verhalenbundel Sparringpartners zal de echte fans van John Grisham misschien minder kunnen bekoren maar is wel een goede kennismaking met de auteur en zijn schrijfstijl en onderwerpen. 

Recensie: Sparringpartners - John Grisham

Sparringpartners

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jake Brigance – uit Een tijd om te doden en Een tijd voor genade – is terug. Zijn hulp wordt ingeroepen door Mack Stafford, een advocaat en vroegere vriend van hem, die drie jaar geleden een grote som geld van een cliënt stal, zijn vrouw en kinderen in de steek liet en in het niets verdween. Nu heeft Mack zijn vroegere vrienden Jake en Harry Rex nodig om naar Ford County terug te keren. Maar zijn ‘Thuiskomst’ verloopt niet volgens plan…

    In ‘Aardbeienmaan’ is de jonge terdoodveroordeelde Cody Wallace nog maar drie uur verwijderd van zijn executie. Zijn advocaten kunnen hem niet meer redden, de rechtbank heeft zijn beroepschriften afgewezen en de gouverneur heeft een uiterste gratieverzoek naast zich neergelegd. Terwijl de minuten wegtikken, heeft Cody nog één allerlaatste wens…

    Kirk en Rusty Malloy zijn de ‘Sparringpartners’. Twee ambitieuze jonge advocaten, broers, die een succesvol kantoor hebben geërfd van hun vader toen deze naar de gevangenis ging. Maar Kirk en Rusty kunnen elkaar niet uitstaan en praten amper met elkaar. Wanneer Malloy & Malloy in zwaar weer komt en ten onder dreigt te gaan, is er nog maar één iemand die de boel kan redden: Diantha Bradshaw, de officieuze derde partner. Dianthe is de enige persoon die door allebei de broers vertrouwd wordt, maar kan Dianthe de Malloys nog redden? En, veel belangrijker nog, wil zij dat ook?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • De medeplichtige - John Grisham

  • Een tijd voor genade - John Grisham

  • De onschuldigen - John Grisham

  • De storm - John Grisham

  • Vaderdag: boeken top 6

Zoek in artikelen