• onze waardering

Reünie in Toscane - Annemartien Berkelaar RECENSIE

Recensie: Reünie in Toscane - Annemartien Berkelaar

In dit vervolg op Betoverend Toscane gaan we terug naar de zeven Nederlandse vrouwen die onze vriendinnen zijn geworden. De dames staan allemaal op een ander punt in hun leven. De een gaat trouwen, de ander durft een volgende stap niet te maken in een relatie, een getrouwde vrouw raakt verliefd op een ander en ga zo maar door. Chloë en Roberto gaan in Toscane trouwen, wat natuurlijk de perfecte gelegenheid is om de groep weer bij elkaar te krijgen! Kan deze gebeurtenis rondom liefde ervoor zorgen dat iedereen haar relatie kan redden, of lopen de emoties te hoog op? 

Annemartien Berkelaar neemt je met haar goed te volgen schrijfstijl weer mee naar de zon. Dit feelgoodboek voelt heel vertrouwt omdat Annemartien in Betoverend Toscane de basis zo goed heeft weten te leggen. Het voelt alsof je de vrouwen stuk voor stuk echt kent en het is dan ook niet moeilijk om snel weer in de sfeer te komen tijdens het lezen van Reünie in Toscane. 

De problemen waar de dames tegenaanlopen zijn geen kleine zaken. Tanja probeert te herstellen van een postnatale depressie, Baukje durft geen volgende stap te zetten in haar relatie met Peter, Fenna wil gaan werken om haar legenestsyndroom de baas te zijn, maar haar man ziet dat niet zitten, Suzan heeft een nieuwe liefde gevonden, maar haar kinderen willen geen vervanging van hun vader en Anouk moet haar eigen werk op een achterpitje zetten om te verhuizen voor het werk van Mark. Een heel realistisch verhaal. De hoofdstukken zijn kort en je wisselt steeds naar een andere vrouw. Niet alleen de problemen zijn uniek, je leert echt de eigenschappen, karakters, hobby's en denkwijze van de vrouwen kennen. Heel knap dat dat allemaal uit één pen komt! 

Het is kortom echt een boek zoals je dat mag verwachten: hoe gaat het nu met de vriendinnen uit Betoverend Toscane? Net als zijn voorganger is Reünie in Toscane gemakkelijk geschreven en goed te volgen. Het is het perfecte boek om mee op vakantie te nemen, maar ook om even te ontsnappen aan de koudere dagen! Begeef je even in Toscane en leer van de dames, want ze maken veel mee en er zitten dan ook een aantal mooie en belangrijke levenlessen in dit boek verstopt. Feelgoodliefhebbers moeten dit vervolg op hun lijstje zetten, maar voor de full experience moet je wel eerst Betoverend Toscane lezen!

Recensie: Reünie in Toscane - Annemartien Berkelaar

Toscane 2 - Reünie in Toscane

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Iedereen staat op een ander punt in het leven. Chloë en Roberto gaan eindelijk trouwen, waar anders dan in het prachtige Toscane? Maar niet ieders leven is zo mooi en romantisch. Relaties staan onder druk door een postnatale depressie, verschillende levensdoelen, twijfels en nieuwe liefdes. Kan iedereen de relatie redden, zonder zichzelf te verliezen? De emoties lopen hoog op en komen tot uitbarsting rond de bruiloft.

     

     

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Deze films en series verschijnen in februari op Videoland

  • Haar kant van de weg - Ella Marjon

  • Alle columns

Zoek in artikelen