• onze waardering

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan - Ilona de Lange RECENSIE

Recensie: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan - Ilona de Lange

Ravi's ultieme droom is om naar Aquapark Atlantis te gaan. Dat is het grootste waterpark van het land met toffe glijbanen en betoverende zwembaden. Van zijn moeder mag hij niet gaan, omdat het te duur is, maar Ravi gaat stiekem toch. Het nieuwsgierigst is hij naar Pandora, de dertiende en meest mysterieuze glijbaan van het zwembad. Ravi hoort allerlei wilde verhalen over deze glijbaan en wanneer hij de glijbaan uitprobeert, hoort en ziet hij vreemde dingen die hij niet kan verklaren. Op een nacht besluit Ravi om samen met Jamila, zijn schoolvriendin, het zwemparadijs van naderbij te ontdekken en op zoek te gaan naar de waarheid...

Dit kinderboek geschreven door Ilona de Lange, bevat alles waar kinderen zeker enthousiast over zullen worden: humor, spanning en heel wat fantasie. De uitnodigende cover van Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan maakt kinderen zeker en vast nieuwsgierig. Op de voorkant prijken gigantisch grote wildwaterbanen en glijbanen, allerlei subtropische zwembaden en twee kinderen (Ravi en Jamila) die heel veel plezier hebben. Als je goed kijkt, merk je eveneens enkele mysterieuze elementen op de cover op.

Wanneer je het boek opent, staat er een mooi uitgewerkte plattegrond op over een groot waterpark met bijbehorende attracties. Elke attractie wordt voorzien van een naam: Isonade, Loki en Thor, de Kraken, Pandora... Het zwembad is gebaseerd op de legende van een gebied in de Atlantische Oceaan waar veel schepen en vliegtuigen spoorloos zijn verdwenen.

De Lange start Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan met het verjaardagsfeestje van Ravi die tickets krijgt voor een voetbalmatch, maar veel liever tickets zou krijgen voor Aquapark Atlantis, zijn ultieme droom om de waanzinnige glijbanen uit te testen die het waterpark rijk is. Hij is enorm teleurgesteld en besluit om stiekem naar het waterpark te gaan. Dit is de start van een erg spannend en meeslepend verhaal!

De Lange heeft een erg vlotte schrijfstijl in Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan. Ze beschrijft de glijbanen en het waterpark op een erg beeldende manier, zodat kinderen zeker en vast zin krijgen om dit waterpark zelf te gaan ontdekken. Elk hoofdstuk is voorzien van een eigen glijbaan met bijbehorende illustratie. De illustraties werden gemaakt door Micky Dirkzwager. Haar tekeningen in grijstinten bevatten heel wat humor en zitten boordevol details. De illustraties verlevendigen beslist het verhaal en via de plattegrond vooraan in Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan kan je telkens goed meevolgen over welke attractie het gaat. 

Als lezer zal je zeker enthousiast worden over het waterpark met de geweldige glijbanen, maar wat eveneens een zeer spannend onderdeel is in dit boek is het mysterieuze element dat verweven zit bij één specifieke glijbaan, namelijk Pandora. Wanneer Ravi deze uitprobeert, weet hij reeds dat hier iets mee aan de hand is. Het lijkt alsof je veel langer in de glijbaan bent, dan in de werkelijke tijd. Hij ziet trouwens vreemde dingen in de glijbaan en besluit dit te onderzoeken, samen met Jamila. Zijn onderzoek loopt niet van een leien dakje en algauw belandt hij in een web van intriges. Wat Ravi dan ontdekt, getuigt van een erg originele en fantasievolle insteek van Ilona de Lange. 

Kortom, Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan is een spannend en hilarisch avontuur in een magisch zwemparadijs waarbij een groot mysterie onthuld wordt. Een aanrader voor kinderen vanaf 9 jaar en voor wie van spanning en avontuur houdt!

Recensie: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan - Ilona de Lange

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ravi heeft maar één wens: hij wil naar het grootste en coolste zwemparadijs van het land. Zijn moeder verbiedt het, maar Ravi gaat stiekem toch. Razendsnelle glijbanen, turbo watervallen – het is er te gek! Maar er gebeuren ook vreemde dingen in het zwemparadijs. Grote golven in het water, draaikolken die verschijnen en verdwijnen, waterdruppels vormen een boodschap in morsecode. Ravi voelt aan alles: die boodschap is voor hém bedoeld. Midden in de nacht sluipt hij samen met Jamila het zwemparadijs binnen – op zoek naar de waarheid.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • No 1

  • Recensie: Stukjes hemelblauw

  • Recensie: Zee van verlangen

Zoek in artikelen